dimarts, 30 de desembre del 2008

INTERVENCIÓ DE L'EAB AL PLE DE DESEMBRE


Us passem la intervenció que l’EAB tenia preparada per fer en el ple municipal d’aquest mes de desembre. Diem “teníem preparada” perquè, després de tot, i segons ens va informar el regidor Antonio Báez abans d’entrar a la sala, no se’ns va deixar parlar per decisió de la Junta de Portaveus, que no va veure idoni que, no havent entrat el tràmit per l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), es donés veu a l’EAB. Entenem que, reglament en mà, aquesta és una postura que es podia adoptar, però creiem que no contribueix ni al debat públic ni a la participació, i més quan des de l’EAB es va acabar de redactar aquesta intervenció el divendres al vespre i dissabte al matí es va anar a l’OAC sense saber que estaria tancada els dissabtes als matins entre el 24 de desembre i el 5 de gener. I sense oblidar que els partits amb representació al ple no han de presentar cap escrit previ per fer intervencions a “Precs i Preguntes”, com si ha de fer el veïnat i entitats de la ciutat. En tot cas, es va decidir fer arribar un correu electrònic, amb el text i la instància corresponent, a la mateixa Alcaldessa, un imeil que no es va poder enviar fins quarts de 10 del vespre de dissabte, sabent que el ROM estableix que, veïnat i entitats, han d’adreçar per escrit a l’Alcaldessa la intervenció fins a 48 hores abans de la celebració del ple. Tampoc passem per alt que, davant de tots els fets, l’Alcaldessa optés per tancar el ple sense fer ni esment de la nostra demanda d’intervenció exposant els motius pels quals no ens deixaven realitzar la intervenció. Creiem que hagués estat la forma més correcta d’informar i finalitzar la sessió plenària, ja que si han volgut ser correctíssims estaria bé que ho fossin fins al final i amb tothom. En tot cas, us passem la informació per mantenir-vos informats i informades de la tasca que anem realitzant, i us avancem que posarem fil a l’agulla perquè es tingui més respecte i consideració per les intervencions que fan veïnat, entitats i espais polítics en el ple municipal barberenc.

EAB
30 de desembre de 2008.

dilluns, 22 de desembre del 2008

L'EAB PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE ARE L'ESTACIÓ

Des de l'espai municipalista barberenc EAB us volem fer extensives les al·legacions al projecte d'Àrea Residencial Estratègica de l'Estació de Barberà del Vallès que han estat registrades als volts de la una del migdia al Registre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, just avui que acabava el període informatiu i d'al·legacions. La demanda final feta a les al·legacions es demanar la congelació del projecte perquè el sector afectat pugui ser definit amb uns criteris d'urbanització que respectin les necessitats i la demanda d'habitatge de la població barberenca i tinguin com a premissa bàsica i essencial l'ús racional del sòl urbanitzable municipal.

No volem deixar per alt la intervenció de la persona que ostenta temporalment la representació d'Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago, en el Diari de Sabadell. Ens preocupa que parli que l'ARE de Barberà sigui caracteritzat per la promoció d'habitatge protegit, quan segons les mateixes dades del Pla Director Urbanístic (PDU), els preus de l'habitatge protegit de preu concertat i d'habitatge concertat superarà els 200.000 €, i no oblidem que dels 114 habitatges amb categoria de protegit 52 habitatges superarien aquests preus, quedant en entredit que el 50% dels habitatges siguin, real i efectivament, de protecció pública com diu l'Alcaldessa (us adjuntem un full estret del mateix PDU de tres pàgines on podreu fer els càlculs vosaltres mateixes, tenint en compte que heu de distingir entre superfície total i superfície útil, i que en el preu final resultant caldrà sumar el 7% d'IVA, els preus de constitució d'hipoteca i el preu final de les superfícies útils, és a dir, garatge i traster). Que cadascú i cadascuna tregui les seves conclusions entorn als interessos que defensa el PSC de Barberà i EUiA de Barberà, tots dos al govern municipal.

Ens preocupa que un govern municipal que s'autoproclama d'esquerres (PSC-EUiA) accepti que l'ARE de Barberà, respecte la resta d'ARE de la comarca del Vallès Occidental, presenti el percentatge més baix de protecció oficial respecte la necessitat que marca el Pla Nacional per l'Habitatge d'arribar a la xifra del 15% d'habitatges protegits sobre el total del parc d'habitatges existent de cada municipi. Per això sembla de riure que l'Alcaldessa digui que l'ARE de Barberà és la tercera àrea més petita de tot Catalunya. Petita respecte què? Aquí és on cal situar el debat, perquè l'extensió i realitats de cada municipi de Catalunya és diversa i complexa.

Ens preocupa que l'Alcaldessa parli d'actuacions sobre les quals es parla des de fa molts anys, i ara s'esmentin com a novetat, i més preocupant que no es faci cap esment al barri de Ca n'Estaper en tota la seva intervenció. De promeses ja en van unes quantes, i l'ARE a sobre admet dubtes en la seva viabilitat econòmica en el cas de Barberà.

Ens preocupa que un govern municipal que s'autoproclama d'esquerres (PSC-EUiA) defensi el procés participatiu que s'ha desenvolupat entorn a l'ARE, ja que des de l'11 d'abril de 2008, dia en què es van enregistrar a la Generalitat els comentaris de l'Alcaldessa i dos tècnics municipals respecte la proposta d'ARE, les primeres notícies oficials (l'EAB ja va parlar sobre aquest projecte durant la Festa Major) no han arribat a Barberà fins el darrer ple municipal de novembre, quan a la majoria d'ajuntaments on hi ha previstos fer ARE es va informar i discutir la proposta a la primavera, arribant-se fins i tot a convocar referèndums populars sobre el tema.

Us animem a què llegiu aquestes al·legacions i les distribuïu de la manera que cregueu convenient, i us animem també a utilitzar mecanismes de democràcia directa per posicionar-vos davant de polítiques municipals que res tenen a veure amb els interessos i necessitats dels i les barberenques. Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o comentari. Una abraçada i salut!

Esquerra Alternativa per Barberà
22 de desembre de 2008.

divendres, 5 de desembre del 2008

NOTA DE PREMSA SOBRE LA JORNADA INFORMATIVA DE L'ARE L'ESTACIÓ

Ahir dijous 4 de desembre es va desenvolupar la jornada informativa sobre el pla urbanístic que es vol desenvolupar al barri de Ca n'Estaper, l'Àrea Residencial Estratègica de l'Estació, amb la presència d'una vintena de veïns i veïnes de Barberà.

L'acte informatiu, impulsat pels companys i companyes de l'Esquerra Alternativa per Barberà, es va desenvolupar en dues parts. Una primera, on es va explicar tot el projecte a partir dels documents oficials existents, i una segona on es van entrar en diferents reflexions sobre temes de participació i política urbanística i d'habitatge a Barberà, a partir de documentació oficial del propi ajuntament de Barberà i documentació pública i consultable a les oficines del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. El dèficit informatiu i participatiu imposat des d'instàncies municipals; la proporció d'habitatges lliures i de protecció pública amb diferents figures de concertació que deixen fora a la població de Barberà que consta al propi Ajuntament com a població a emancipar-se i amb salaris mileuristes (al voltant del 80% del total de la demanda local d'habitatge); la pressió densificatòria sobre el barri de Ca n'Estaper, sobre els serveis públics i municipals i sobre la mobilitat interna i externa de la ciutat; els dubtes pressupostaris que el propi projecte esmenta; el fer dependre la dignificació d'un teixit urbà consolidat (barri de Ca n'Estaper) de grans operacions urbanístiques; l'actual moment de col·lapse provocat pel model de producció d'habitage seguit; o el parc d'habitatges buits a Barberà, són qüestions sobre les quals cal que es reflexioni i que generen molts dubtes sobre la forma que a Barberà a pres un projecte com el de les ARE.

Des de l'EAB valorem molt positivament la jornada, ja que també va servir per generar una rica dialèctica entre les persones presents, i seguirem treballant per informar i per donar visions i alternatives i efectives en matèria d'urbanisme i habitatge a la ciutat, recordant que preparem un exhaustiu informe, a partir dels diferents aspectes que es van plantejar a la jornada, que ha de ser la base del posicionament que farem públic abans del dia 22 desembre, dia en què finalitza el període d'al·legacions al projecte de l'ARE de l'Estació. Volem tancar aquesta nota de premsa animant a veïnat i associacions veïnals i polítiques a què generin espais públics i oberts d'informació i de debat sobre temes de ciutats, com el que humilment ha impulsat l'EAB aquest passat dijous, per tal que entre tots i totes contribuïm a fer una ciutat més lligada als interessos i necessitats dels i les barberenques.

dijous, 27 de novembre del 2008

NOTA DE PREMSA PRIMERA INTERVENCIÓ AL PLE MUNICIPAL

L’EAB fa ver fer ahir la seva primera intervenció al Ple Municipal de Barberà, fent ús d’un instrument més que està al servei del veïnat de Barberà. La valoració que s’ha fet és molt positiva, a l’espera que les preguntes i els precs plantejats siguin respost. La primera intervenció va girar entorn el “Cas Xavi” seguint aquest text:

Després de l’arxivament del “Cas Xavi”, creiem que la forma més constructiva per poder-lo de tancar definitivament és demanar a l’Alcadessa que impulsi una Comissió d’Investigació, o la figura que el reglament municipal tingui establerta per poder-ho fer, per tal de poder fer una valoració global que doni resposta a les següents qüestions:

- Quin va ser el procediment municipal que es va seguir per fer possible aquesta denúncia?

- Per què es va decidir assenyalar al Xavier Oñate?

La segona intervenció va tractar el projecte d’Àrea Residencial Estratègica de l’Estació, un tema que, com es va recordar a tots i totes les regidores, es coneix des de fa mesos, donant-se informació sobre ell ja durant la passada Festa Major des de la mateixa EAB i que tota la informació és consultable des del passat 27 d’octubre a la web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, havent-se publicat al DOGC i a diferents diaris el 17 d’octubre (abans de l’anterior ple). El text sobre el qual va tractar la intervenció va ser el següent, adreçant-lo tant a a la regidora d’Habitatge, Cristina Conde, com a l’equip de govern (PSC-EUiA):

En relació al projecte d’Àrea Residencial Estratègica de l’Estació volem que es responguin les següents qüestions:

- Per què no s’han engegat, des d’instàncies municipals, espais informatius i de participació públics i oberts al conjunt del veïnat de la ciutat davant d’un projecte d’aquest volum i d’aquestes característiques, coneixent de primera mà la problemàtica de l’habitatge a Barberà, en particular, i a tot el país, en general?

- Quin ha estat el criteri de l’equip de govern perquè es modifiqués el sostre màxim d’habitatges per a l’àrea previst en el planejament urbanístic municipal de la ciutat, passant d’un sostre màxim per a la zona de 82 habitatges a l’actual que preveu fer 214 habitatges?

- Què opina l’equip de govern que, des d’estudis i apreciacions pròpies del mateix Ajuntament, existeixin 3 xifres d’habitatge buit a la ciutat: 90, 400 i 1000 habitatges?

- En un context com l’actual i amb els preus abusius que està prenent la protecció oficial, opina l’equip de govern que aquests projectes solucionaran la situació dels 3500 veïns i veïnes de Barberà, bona part joves, reconeguts i reconegudes en estudis del propi ajuntament, que no poden accedir a pisos que sobrepassin els 150.000 euros (25 milions de pessetes)?

dimecres, 26 de novembre del 2008

INTERVENCIÓ AL PLE MUNICIPAL I JORNADA SOBRE L'ARE L'ESTACIÓ

Us informem que des de l'EAB intervindrem a tots els propers plens municipals, fent servir l'únic instrument que veïnat i teixit associatius i espais municipalistes sense representació política al ple tenim dret: el torn de precs i preguntes. Volem tenir veu pròpia i mirarem d'exercitar-la en aquest espai que el Reglament Orgànic Municipal de Barberà permet (informeu-vos a http://www.bdv.cat/perfil/bdv/recursos/recursos/doc249.pdf i si voleu més informació us podeu posar en contacte amb nosaltres, no dubteu). Aprofitem aquest canvi d'estratègia per part de l'espai municipalista EAB per animar a tot el veïnat a que faci servir aquests instruments per enriquir la vida política municipal i la democràcia al nostre poble, ja que els plens municipals no són espais que estiguin única i exclusivament acotats als partits polítics. No és la solució, però és una forma d'obrir fronts de democràcia directa a escala municipal que tots i totes les barberenques hem de saber que estan al nostre abast. Les intervencions que farem avui al ple seran les següents, sense oblidar que avui es parlarà dels pressupostos municipals, és a dir, de com es gestionaran i gastaran els diners de tots i totes les barberenques:

1) després d'arxivar-se el "Cas Xavi", volem preguntar a l'equip de govern sobre com va ser el procés seguit i el per què es va assenyalar al Xavi i fer una proposta sobre el tema.

2) volem fer quatre preguntes sobre tot el procés de l'ARE de l'Estació, una actuació urbanística engegada per la Generalitat de Catalunya i proposada pel govern municipal de Barberà però que, fins al moment, només es coneix públicament la informació que ha facilitat l'EAB en les darreres setmanes.

Seguint aquest segon punt, us informem que el proper dijous 4 de desembre, a partir de les 21.00 a la Torre d'en Gorgs, l'EAB ha organitzat un acte informatiu per parlar sobre l'ARE de l'Estació, resteu tots i totes informades i convidades (us hem deixat adjuntat l'arxiu de la convocatòria, que ja es va començar a distribuir el dissabte passat). Salut!

No volem passar per alt, que a Barberà avui hi ha altres actes interessants com el que organitza el Kol·lectiu de Dones de Barberà sobre la violència de gènere, seguint amb els actes al voltant del dia internacional contra la violència de gènere. Serà a partir de les 20h, que malgrat coincideix amb el ple és una altra expressió més de vitalitat associativa i política de la ciutat. Resteu també convidats i convidades.

Esquerra Alternativa per Barberà.

NOTA DE PREMSA SOBRE LA JORNADA D'HABITATGE

El passat dissabte es va desenvolupar la jornada “Habitatge al Vallès. Elements per a una política alternativa d’habitatge”, amb una important presència de persones i amb unes riques intervencions per part de les dues persones que vam fer de ponents.

El Francesc Muñoz, professor de geografia a la UAB i director de l’Observatori de la Urbanització, va posar diferents elements a debat entorn a la forma de com es fa ciutat, reclamant que no es desenvolupin les mateixes formes i solucions per a cada barri i ciutat, i es faci prevaldre el valor d’adaptar qualsevol actuació i intervenció a les realitats concretes de cada lloc. També va posar llum en com es pensen i desenvolupen els projectes urbanístics, sense oblidar-se que són les persones que viuen al barri i les ciutats les que, des del sentit comú i l’experiència vivencial i quotidiana, donen claus per solucionar problemes i proposar actuacions en l’àmbit de l’urbanisme, un aspecte que moltes vegades no es té en compte des de l’àmbit polític i tècnic.

Ada Colau, sociòloga que treballa a l’Observatori DESC i perrsona implicada en l’Assemblea per una Habitatge Digne, va posar molts elements sobre la taula entorn a com es legisla i s’actua en matèria d’habitatge des de governs centrals, autonòmics i municipals. Va deixar clar que el dret a l’habitatge no s’aplica en el sentit que un dret social i bàsic reclama i com està recollit en diferents legislacions, recordant que una premissa bàsica del dret a l’habitatge és que suposi unes despeses suportables per la persona, aspecte que suposaria que no es destinés més del 30% de la renda al seu ús social, una premissa que està lluny de complir-se en tots els casos (lloguer, habitatge lliure i habitatge protegit). Després de fer un repàs històric i actual de com es desenvolupen i realitzen les polítiques d’habitatge a diferents escales (estatal, autonòmic i municipal) va remarcar que un moment de crisi com l’actual també és una oportunitat per canviar les coses, reclamant una actuació més decidida dels ajuntaments en favor del dret a l’habitatge, posant exemples de com és fals que els ajuntaments no poden fer polítiques alternatives d’habitatge que garanteixin aquest dret, i posant de manifest l’oportunitat que tenim veïns i veïnes per participar directament en aquest canvi de model, fugint de sortides cap endavant com són les desgravacions fiscals a la propietat, ajudes “d’emancipació”, habitatges protegits a preus inaccessibles, les AREs, etc. i obrint la porta a un debat seriós sobre el parc d’habitatges buits i la pressió fiscal sobre tot el sector especulatiu, les “cooperatives de cessió d’ús, polítiques de rehabilitació i habitatge realment social i assequible per a milers de persones que tenen prohibit l’accés i el dret a un habitatge.

La jornada cal valorar-la com a molt positiva i que és una primera posada en comú d’un treball sobre el qual es treballarà en els propers mesos.

Esquerra Alternativa per Barberà – Candidatures Alternatives del Vallès

dimarts, 18 de novembre del 2008

JORNADA “HABITATGE AL VALLÈS. ELEMENTS PER A UNA POLÍTICA ALTERNATIVA D'HABITATGE

Un cop més les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) es troben per discutir i construir propostes per als nostres municipis. Si primer es va engegar un debat per parlar de mobilitat i infraestructures que es va culminar amb la trobada que es va fer a Ripollet el 29 de març de 2008, ara engeguem un nou debat centrat en el tema en el tema de la producció i l’accés a l’habitatge, sense oblidar el model urbanístic i de ciutat que també va relacionat. És per aquest motiu que hem convocat una primera trobada que vol assentar les bases del debat i les propostes que puguem formular en els propers mesos, i que portarà per títol “Habitatge al Vallès. Elements per una política alternativa d’habitatge”, que tindrà el lloc el proper dissabte 22 de novembre a partir de les 17h al centre cívic de Ca n’Amiguet, al barri de La Romànica de Barberà del Vallès.

Per tal d’iniciar els debats comptarem amb la presència de dues persones que tenen una llarga experiència en matèria d’urbanisme i habitatge. Fent referència al geògraf, professor a la UAB, i director de l’Observatori de la Urbanització, Francesc Muñoz Ramírez, i la sociòloga, membre de l’Observatori DESC de Barcelona, i directament vinculada als moviments populars i de base que lluiten pel dret a l’habitatge digne. El primer ponent centrarà la seva intervenció en el model urbanístic que ha seguit, en general, la comarca del Vallès i, en particular, els seus municipis. La segona ponent, ens parlarà de les polítiques d’habitatge, aportant elements de crítica i alternatius als actuals models de promoció i producció d’habitatge des dels sectors públic i privat. Tot seguit obrirem un torn d’intervencions que esperem ajudin al debat i a assentar unes primeres bases que ens ajudin a generar propostes en matèria d’habitatge al nostres municipis.

Convoquen: les Candidatures Alternatives del Vallès (Alternativa Ciutadana de Rubí, Alternativa d’Esquerres per Badia, Altraveu de Castellar del Vallès, candidatures d’Unitat Popular de Sant Cugat del Vallès i Terrassa, COP-Compromís per Ripollet, Entesa per Sabadell, Esquerra Alternativa per Barberà i Participació Activa i Social de Cerdanyola del Vallès).


---------------------------------------
Des de l’Esquerra Alternativa per Barberà, l’espai municipalista encarregat sobre el terreny de fer possible aquesta jornada de les Candidatures Alternatives del Vallès, no volem passar per alt l’actual moment que es viu a Barberà en matèria d’habitatge, on existeix:

- una alarmant inoperància de l’Oficina Municipal d’Habitatge per generar solucions en matèria d’habitatge a la població que té l’accés més dificultós, havent esdevingut una simple finestreta descentralitzada que ens costa molts diners a tots els veïns i veïnes de Barberà.

- i un clamorós dèficit democràtic, ja que no es dóna la informació necessària al veïnat per poder conèixer i poder opinar i participar en les decisions que ens afecten a nivell col·lectiu i comunitari. Fem referència a l’actitud de manca de transparència que està mostrant el govern municipal en relació a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de l’Estació, en un moment en què el projecte urbanitzador ja està en informació pública des del passat 17 d’octubre i encara no s’ha dit res des d’instància municipals, sense oblidar que el període de consulta i al·legacions s’acaba el proper 22 de desembre. Es tracta d’una actuació que suposarà alterar i incrementar les previsions del Pla General urbanístic de Barberà vigent en l’actualitat -que preveia només la construcció de 82 habitatges en aquest zona on el 50% del sòl és públic i municipal- per ara 214 habitatges, on 104 seran habitatges privats i de venda lliure, 12 d’Habitatge Protegit (HP) en Règim Especial, 47 de HP en Règim General, 31 de HP en Règim Concertat i 21 HP en Règim Concertat Català i, tot això, recordem tenint més de la meitat del sòl disponible que és propietat de tots i totes les barberenques, i quan encara no s’està a l’espera dels habitatges de protecció del sector del Parc Europa, on no paren de construir habitatges privats que es van quedant buits i sense vendre. La inclusió d’un CEIP públic, un nou equipament municipal –promès ja fa molts anys- i l’obertura del carrer Pintor Fortuny són les propostes “amables” del projecte de l’ARE L’Estació que concentra quasi la major part de l’habitatge que construirà en la parcel·la més extensa que està en mans d’un sol propietari privat. Tampoc oblidem que es tracta d’un sector que patirà directament les conseqüències directes dels enlairaments i aterratges que hem de patir quotidianament. En definitiva, molts aspectes per valorar i moltes preguntes que estaria bé que responguessin els responsables polítics de la nostra ciutat i no s’amaguin darrera de qui són els grans valedors d’aquests projectes l’INCASOL i el conseller d’ICV, Francesc Baltasar. Volem que s’arregli el barri de Ca n’Estapé, que es millorin les comunicacions amb Badia del Vallès, que es dotin de més equipaments col·lectius a la ciutat, que hi hagi un accés real a l’habitatge per a la població barberenca que no pot accedir a una llar, però no creiem que això s’hagi de fer beneficiant a propietaris, constructors i promotors i es segueixi alimentant a un sector (on hi ha propietaris, promotors, constructors i, també, polítics) que s'ha enriquit a costa de xuclar molts sous i salut a moltes persones, desequilibrant les ciutats, consumint excessivament territori i deixant a moltes altres persones fora del dret a formar una llar. Ho podem fer diferent, ho hem de fer diferent.

Durant la jornada de dissabte, l’EAB tindrem alguna estona per informar sobre aquest tema a les persones assistents, però aprofitem l’avinentesa per convocar-vos a tots i totes les veïnes interessades en el tema de l’ARE L’Estació a què passeu per la propera assemblea de l’EAB que celebrarem a la Torre d’en Gorgs, com cada primer dijous de mes. Tractarem en exclusiva el projecte de l’ARE de l’Estació, per tal d’informar i ajudar a generar una resposta veïnal constructiva i propositiva a aquest projecte. Us hi esperem després d’esperar-vos també per la jornada d’aquest dissabte.

Esquerra Alternativa per Barberà
16 de novembre de 2008

Pd.: La informació que el govern municipal de Barberà (PSC-EUiA) no dóna sobre l’ARE l’Estació la podeu trobar vosaltres mateixes accedint a la web de la Generalitat. Esperem que us feu la vostra pròpia idea i feu circular aquesta informació pels canals que cregueu convenien. Gràcies:

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_valles_occidental.htm

(Si necessiteu ajuda ja sabeu... poseu-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem en tot el que puguem. Tenim la informació també en un CD que us el podem facilitar)

divendres, 11 de juliol del 2008

BICICLETADA PEL VALLÈS I PER BARBERÀ, DIUMENGE 13 DE JULIOL

Bicicletada pel Vallès, en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici.

El proper diumenge 13 de juliol es desenvoluparà una bicicletada per diferents municipis del Vallès per reclamar la defensa i promoció dels camins, les vies verdes i els carrils bici a escala municipal i intermunicipal. El recorregut pel nostre municipi començarà des de l'antic poliesportiu de Badia del Vallès a les 10 del matí. En tot cas, les persones que volgueu podeu fer l'itenerari més curt des del pont del Ripoll a Can Llobateres a partir de les 10.15, des d'on agafarem a la gent que baixarà en bici des de Castellar i Sabadell per fer tots i totes juntes el camí paral·lel al riu fins Ripollet, on hi haurà un petit àpat.

Convoca: l'EAB i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV).

dimecres, 2 de juliol del 2008

NÚMERO 2 NOTA INFORMATIVA MUNICIPAL: BONA FESTA MAJOR!!


En el número 2 de la Nota Informativa Municipal de l'EAB trobareu els següents temes:

- Editorial

- Cas Xavi

- Hospital Ja!!

- Festa Major '08

- Ni Interpolar, ni Via del Ripoll

- Bicletada

- Especulant amb Barberà: l'ARES al barri de Ca n'Estapé.


dilluns, 21 d’abril del 2008

SEGUIM AMB LES INFRAESTRUCTURES... PLA METROPOLITÀ-BARBERÀ DEL VALLÈS


Davant la presentació de l'avantprojecte del Pla Metropolità de Barcelona, on hi ha diferents actuacions previstes a la ciutat, des
l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) veiem amb preocupació la manca d'informació sobre unes actuacions en infraestructures que tindran una afectació directa sobre el nostre municipi. També veiem amb preocupació que la persona que temporalment ostenta el càrrec d'alcadessa de la nostra ciutat, en aquesta darrer mandat Anna del Frago, s'atreveixi a valorar actuacions en diaris externs a la ciutat sense haver informat abans al veïnat de la ciutat sobre el conjunt d'actuacions que preveu desenvolupar el Pla Metropolità de Barcelona en el nostre municipi.

Demà, diada de Sant Jordi, l'EAB seguirà amb el seu objectiu d'informar al veïnat i serà present a la Plaça de la Vila organitzant una parada informativa per tal de donar a conèixer les actuacions que el Pla Metropolità de Barcelona preveu per Barberà. En aquesta parada també podreu adquirir roses i llibres, col·laborant, si ho creieu convenient, en l'autogestió popular i veïnal del projecte municipalista EAB.

Estem a temps de definir el futur immediat de la ciutat. Està a les nostres mans, a les mans de tots i totes les veïnes de Barberà. Ens hi posem?

Esquerra Alternativa per Barberà

dimarts, 8 d’abril del 2008

LA CAMINADA INFORMATIVA I REIVINDICATIVA DEL 6 D'ABRIL TOT UN ÈXIT. MOLTES GRÀCIES!!!

Aquest passat 6 d'abril de 2008 s'ha desenvolupat la caminada organitzada per diferents col·lectius associatius i polítics dels municipis de Barberà, Badia i Cerdanyola del Vallès per sensibilitzar sobre la construcció de l'Autovia Interpolar. La participació de barberencs i barberenques ha estat nombrosa i tothom va poder escoltar les diferents persones que al llarg del recorregut, entre elles gent de l'EAB, van explicar els diferents impactes que sobre el territori i sobre les persones provoca un projecte com l'Autovia Interpolar, a més de parlar-ne d'alternatives que poden ser possibles encara avui.

Moltes gràcies a totes les persones que heu participat i us animem a seguir amb la tasca informativa i de sensibilització sobre aquesta actuació que res té a veure amb els interessos dels i les barberenques.