dimecres, 16 de desembre del 2009

El regidor de Medi Ambient assumeix que l'Autovia Interpolar empitjorarà els nivells de contaminació a Barberà

Us fem extensiva la nota de premsa i valoració de la trobada que vam mantenir amb el regidor de Medi Ambient, Joan Colomer. Us deixem un petit extracte de la nota que us adjuntem:

«La valoració que fem d’aquesta trobada amb el regidor de Medi Ambient la trobem positiva en el seu conjunt. Per la disponibilitat de la regidoria a parlar sobre aquests temes i perquè ens reafirma en el nostre posicionament clarament contrari a projectes com les autovies Interpolar i del Ripoll i, també,en seguir fent una tasca per fer possible a la ciutat un nou model de mobilitat respectuós amb el medi ambient i amb la qualitat de vida de persones, flora i fauna. En un moment que es demanen i reclamen polítiques per combatre el canvi climàtic a escala mundial a la nostra ciutat s’està donant cobertura i legitimitat a projectes que van en la línia d’agreujar les conseqüències del canvi climàtic. Les autovies Interpolar i del Ripoll són molt contraproduents per a la salut de tots i totes, però el nostre govern municipal, juntament amb la Generalitat, s’han posat d’acord per poder construir-les. Són les mateixes paradoxes que es viuen avui a Copenhaguen, on tothom té clar que no anem bé i cal un canvi de model econòmic i productiu, però es negocia per seguir contaminant. En tot cas, a Barberà i Copenhaguen, hi ha persones que no ens quedarem de braços plegats».

Aprofitem l'avinentesa per comunicar-vos que a partir d'avui l'EAB ha canviat de portal d'informació a la següent web:

http://www.eab-barberadelvalles.blogspot.com

Esquerra Alternativa per Barberà
15 de desembre de 2009.

dijous, 12 de novembre del 2009

NOTA DE PREMSA JORNADA DE REFLEXIÓ DE L'EAB

El passat dissabte 7 de novembre una cinquantena de persones van participar en les jornades de reflexió de l'EAB, que es van celebrar a la Torre d'en Gorgs. Les dues primeres sessions del matí van servir per explicar els orígens de la candidatura municipalista barberenca i per fer un repàs a la trajectòria política de l'EAB i, també, per fer autocrítica sobre determinats aspectes de funcionament. En aquest sentit es va remarcar la necessitat de què a la ciutat sorgís un espai polític de base, veïnal, impulsat directament per persones vinculades al teixit de la ciutat però amb una clara intenció d'obrir i compartir la candidatura amb el conjunt de veïnat que pugui sentir-se identificat amb el projecte que, a dia d'avui, s'ha anat aconseguint mica en mica. Al mateix temps es va ressaltar la tasca realitzada per l'EAB essent l'únic espai polític de la ciutat que ha impulsat actes i activitats d'informació i sensibilització entorn a temes de ciutat que generaran un gran impacte i que han estat descuidats per la resta de formacions polítiques de la ciutat i pel govern municipal, almenys, més enllà del ple municipal. Es va destacar el treball polític realitzat entorn els projectes d'autovia interpolar o de l'ARE L'Estació, fent diferents tipus de treballs (des de caminades o jornades informatives o de debat, al·legacions argumentades i amb propostes alternatives, intervencions al plens municipals, etc.) que han fet possible debats públics a la ciutat, un aspecte que no han volgut encapçalar la resta de formacions polítiques de la ciutat, i que també ha forçat al govern municipal ha donar explicacions sobre aquests projectes al veïnat. En tot cas, es va posar de manifest la necessitat de seguir i enfortir el treball a una escala de carrer, amb el veïnat, per fer possible un canvi de baix a dalt de la política municipal i les formes de participació del veïnat en els afers col·lectius i comunitaris.

La tercera sessió va servir per posar sobre la taula i discutir aspectes concrets a treballar en els propers mesos en la línia de fer realitat una forma diferent de fer política a la ciutat compromesa i conseqüent amb els objectius fundacionals de l'EAB: contribuir a fer un ajuntament diferent, obert al veïnat i a les seves experiències i necessitats i allunyat dels interessos personals i la cobdícia que ha fet de la política un negoci i una professió; contribuir a fer activa i directa la participació veïnal a l’ajuntament i en els afers col·lectius; i contribuir a fer una ciutat viscuda i amb la que el veïnat s’identifiqui. També es va posar de manifest que aquesta nova forma de fer política ha de fer possible, entre d'altres aspectes no menys importants, el canvi del panorama polític institucional a Barberà.

Les jornades van concloure amb la paellada, que va servir per generar un espai més distès i festiu entre les persones assistents i va ser un bon punt i seguit en la tasca política municipalista de l'EAB a Barberà.

Esquerra Alternativa per Barberà
10 de novembre de 2009.

dimecres, 4 de novembre del 2009

"1RES JORNADES DE REFLEXIÓ DE L'EAB" DISSABTE 7 DE NOVEMBRE, A PARTIR DE LES 10H. TORRE D'EN GORGS

Hola a totes i tots, us fem extensiva l'activitat que pel proper dissabte 7 de novembre impulsem i organitzem des de l'espai polític municipalista Esquerra Alternativa per Barberà.

Barberà del Vallès, 2 de novembre de 2009
EAB
---------------------------------------------------------------------------

A l’atenció del veïnat i el teixit associatiu i polític de la ciutat,

Fa dos anys i mig es presentava a la ciutat la candidatura municipalista Esquerra Alternativa per Barberà, fent públics 30 compromisos i propostes de treball, i tenint com objectius 3 aspectes claus:

- contribuir a fer un ajuntament diferent, obert al veïnat i a les seves experiències i necessitats i allunyat dels interessos personals i la cobdícia que ha fet de la política un negoci i una professió;

- contribuir a fer activa i directa la participació veïnal a l’ajuntament i en els afers col·lectius;

- i contribuir a fer una ciutat viscuda i amb la que el veïnat s’identifiqui.

I ara ens disposem a posar en comú i compartir tant la feina feta entorn a aquells 30 compromisos com el projecte en si de candidatura inequívocament d’esquerres, municipalista i barberenca.

Aquestes Primeres Jornades de Reflexió de l’EAB volen ser un exercici de difusió, d’autocrítica, de discussió i d’il·lusió que impulsi i consolidi la feina feta fins ara. La programació que hem preparat és la següent:

10-10.30h: Recepció

10.30-10.45h: Presentació de les Jornades

10.45-11.30h: Xerrada-debat “Què és l’EAB”

11.30-12.15h: Xerrada-debat “Què s’ha fet”

Pausa

12.30-13.30h: Debat sobre la tasca política municipalista a desenvolupar a la ciutat.

A partir de les 13.45h Paellada (6€)


Resteu convidades i convidats a aquesta trobada. Us hi esperem!
Per a més informació i/o contacte: eabarbera@gmail.com

ESQUERRA ALTERNATIVA PER BARBERÀ
Barberà del Vallès, 23 d’octubre de 2009

[a les persones que tingueu pensat quedar-vos a la paella (6€) un cop finalitzin les sessions us agrairíem que ens ho comuniqueu amb antelació escrivint-nos al correu electrònic de contacte per tal de preparar-la amb condicions i previsió].

divendres, 30 d’octubre del 2009

NOTA DE PREMSA SOBRE LA PERILLOSA MALA QUALITAT DE L'AIRE A BARBERÀ I INTERVENCIÓ AL PLE MUNICIPAL D'OCTUBRE


Des de l'EAB volem compartir amb tots i totes vosaltres la nostra tasca en política municipal, amb l'objectiu que el nostre exemple us serveixi per animar-vos a fer un altre tipus de política i de participació a escala municipal, sigui o no sigui id
entificant-vos amb el nostre projecte. Ja sabeu que l'EAB -i en vista dels darrers posicionaments dels partits polítics amb representació al ple municipal on es posa de manifest una clara resignació davant de la proposta de projecte d'autovies Interpolar i del Ripoll que fa la Generalitat, apostant només per variacions o consules sobre el traçat proposat- continuem treballant clarament, fermament i constructivament pel NO a les autovies Interpolar i del Ripoll.

Creiem que són projectes innecessaris i que perpetuen un model de mobilitat i sistema productiu que és insostenible, tant des del punt de vista medi ambiental i territorial, com des del punt de vista de la qualitat de vida de les persones. En aquest sentit cal que entengueu el treball que s'ha fet en relació a la mala qualitat de l'aire que patim a la ciutat, deguda, substancialment, al trànsit rodat que patim a la ciutat i que projectes com les esmentades autoviesl només que suposaran un agreujament d'aquesta situació, sense oblidar altres implicacions urbanístiques, sòcio-comunitàries i mediambientals per a la nostra ciutat.

Podeu fer l'ús que vulgueu de la nota de premsa, difoneu-la tant com pugueu i, sobretot, consulteu, com hem fet nosaltres, les fons d'iinformació.En aquesta nota, també us volem fer extensiva la nostra intervenció al darrer ple municipal de la ciutat, on vam tractar, a banda del tema que us estem comentant de la qualitat de l'aire, la proposta de col·locació de plafons informatius pels carrers de la ciutat perquè les entitats associatives i polítiques de la ciutat puguin penjar els seus actes dignament i vam tornar a reclamar una reforma dels plens municipals per tal que l'apartat de precs i preguntes del ple, on intervenen entitats i veïnat, sigui retransmès en directe per la ràdio municipal i recollit en les actes i informacions públiques i municipals que es donin sobre els plens.


Aquesta intervenció va anar destinada a tots els grups municipals, no només a l'equip de govern, perquè creiem que tots els grups municipals amb representació al ple s'han d'implicar en la millorar de la participació i la democràcia locals i de la transparència informativa. Finalment es va preguntar pel (no) tractament que des de l'equip de govern s'ha fet de les al·legacions que va presentar l'EAB al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, on es justificava i demanava que els projectes d'autovies Interpolar i del Ripoll fossin anul·lats del text.Ens acomiadem animant-vos a fer de la política municipal una compromís quotidià amb el vostre entorn, a fer i posar en marxar unes altres formes de fer política a la ciutat. Salut!Esquerra Alternativa per Barberà.

divendres, 31 de juliol del 2009

L'EAB REITERA LA SEVA OPOSICIÓ ALS PROJECTES D'AUTOVIES INTERPOLAR I DEL RIPOLL EN LES SEVES AL•LEGACIONS AL PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ DE BARCELONA

El passat 23 de juliol els i les companyes de l'EAB van lliurar el document d'al·legacions al Pla Territorial Metropolità de Barcelona que preveu fer passar dues autovies pel municipi de Barberà, la Interpolar i la del Ripoll, dos projectes als quals s'ha oposat des que al maig de 2007 es va presentar l'espai municipalista barberenc. Us deixem l'enllaç al document complert i a sota el text de presentació amb el qual se van difondre les al·legacions.

Hola, bon dia!

L’Esquerra Alternativa per Barberà va iniciar la seva tasca política municipalista posicionant-se clarament en contra dels projectes d’autovies Interpolar i del Ripoll, també anomenades rondes “Sud i Est de Sabadell”, per l’impacte social, territorial i mediambiental que tindria en el conjunt del municipi de Barberà. D’ençà aquestes primeres passes a partir de l’estiu de 2007 l’EAB també s’ha compromès en generar processos d’informació i sensibilització sobre aquests projectes (destacar la jornada “La interpolar, un projecte necessari?”, la caminada que es va fer sobre el traçat proposat i les intervencions als plens sobre aquesta temàtica), i val a dir que ha estat una tasca que no es volia fer en solitari a la ciutat però no va quedar un altre remei davant les negatives que ens vam trobar a generar un espai d’informació i acció unitari a la ciutat.

Ara arribem a un moment decisiu on el Pla Territorial Metropolità de Barcelona concreta la seva intenció de fer passar pel mig del municipi de Barberà aquestes dues autovies. Des de l’EAB sempre hem estat compromesos i compromesos amb informar i contribuir a què a cada barberenc i barberenca sigui un agent actiu que participa, intervé i decideix en el procés de fer ciutat, però toca fer un pas més que és de la mobilització per tal de plantar cara a intervencions que hipotequen el present i futur de la ciutat, com serien les autovies proposades.

Des de l’EAB s’ha decidit iniciar un treball de carrer per tal d’informar, sensibilitzar i mobilitzar al veïnat per aconseguir un model de ciutat on les autovies Interpolar i del Ripoll no tinguin cabuda. Un primer pas que hem fet ha estat el de presentar al·legacions a l’esmentat Pla Territorial Metropolità de Barcelona, tant com a EAB com en el marc de les Candidatures Alternatives del Vallès, i en els propers dies anunciarem altres iniciatives. Les al·legacions s’han fet a partir de la informació i el treball realitzat per l’EAB en els darrers mesos en diferents activitats relacionades amb infraestructures i mobilitat i han estat els mateixos companys i companyes de l’EAB qui han donat la redacció final al document d’al·legacions. Si creus que aquest document d’al·legacions que us adjuntem pot interessar a algun altre veïna o veïna de Barberà no dubtis en passar-s’ho.

Esquerra Alternativa per Barberà

Seguim caminant a un pas més lleuger i més ferm cap a la consecució dels nostres somnis, dels nostres projectes col·lectius...

INTERVENCIÓ AL PLE MUNICIPAL DE MAIG


Us fem partíceps de la darrera intervenció al ple municipal de l'EAB, que correspon al mes de maig. Des d'aquesta data no hem estat absents de la feina municipalista però si d'algunes tasques de difusió i presència més pública que tot just ara podem reemprendre. Salut!

Els temes que vam tractar vam ser: participació i transparència municipal; la reforma del casal de cultura i la situació dels i les aturades a Barberà. En el següent enllaç podeu consultar el text complert de la intervenció.

dijous, 30 d’abril del 2009

REUNIÓ AMB L'ALCALDESSA I PLE MUNICIPAL D'ABRIL: DUBTES, PREOCUPACIONS, MENTIDES I DISCRIMINACIÓ


Hola a tothom,

Diem dubtes i preocupacions, arrel de la reunió mantinguda entre Alcaldessa i EAB, després de mesos on la candidatura municipalista barberenca emplaçava a Ana del Frago, i al govern municipal que temporalment encapçala, a què respongués a les preguntes, propostes i temes que plantegem en els plens municipals. Us adjuntem la nota de premsa que s'ha fet des de l'EAB sobre la trobada que va tenir lloc el passat dimarts 21 d'abril.

I mentides i discriminació perquè han estat els dos mecanismes -des del govern municipal i, segons paraules de l'Alcaldessa, per acord de la majoria de grups municipals- que s'han utilitzat per negar la paraula de l'EAB en el ple municipal d'abril. Mentides perquè la persona que periòdicament entra les instàncies a mà per demanar la paraula al ple ha fet una versió diferent en cadascuna de les instàncies presentades, i que l'opció d'afegir en la instància del ple de març els temes a tractar, va ser casual. Utilitzar l'argument l'Alcaldessa que en la instància presentada pel ple d'abril no constaven els temes, com en l'anterior, quan una i altra versió és decisió de la persona que entra les instàncies, per negar-nos la paraula ho trobem una manca de respecte molt greu als espais de participació a la ciutat, com és el ple municipal. I que menteixi l'Alcaldessa sobre una comunicació dirigida a l'EAB que mai ha existit sobre com fer els tràmits per demanar paraules al ple ho trobem igual de greu: l'Alcaldessa no ha respost a cap de les comunicacions que ha fet l'EAB ni persones que integren l'espai municipalista sobre aquest tema. Es pensa que li diem per conya que al ROM queda confús aquest apartat? Doncs no, i més confús va quedar ahir amb les seves argumentacions per dir que no parlaríem. A l'alcadessa i a la resta de grups municipals només els hi diríem: de què serveix posar un telèfon en una instància quan veuen que pot mancar alguna informació que creuen necessària? per què tenen uns drets els i les regidores en l'apartat de precs i preguntes que no tenen la resta de veïnat i entitats de la ciutat, essent aquest lloc l'únic on poden intervenir directament?

Ahir al ple anava a intervenir el Xavier Oñate i en un ple municipal que s'acomiadava el membre d'EUiA Celestino Sánchez, responsable dels pactes de govern amb José Antonio Robles i Ana del Frago, els responsables de les franquícies del PSC a Barberà. Aquests darrers dies i setmanes ha semblat que Celestino Sánchez estigués marxant per la porta del darrere i negant-se la paraula al representant de l'EAB com es va negar ahir al ple municipal, i amb les argumentacions utilitzades, només que es certifica que, a banda d'ell, altres regidors i regidores també van marxar ahir per la porta del darrere. En tot cas, us adjuntem la intervenció que teníem preparada per ahir que tractava els següents temes:

- Participació i transparència municipal
- Reforma del Casal de Cultura
- Aturats i aturades a Barberà

Salut i us animem a què sortiu al carrer aquest 1r de Maig en favor de la classe treballadora, sense oblidar que l'1 de maig commemora la lluita i protesta obrera a Xicago del 1886 que va suposar la consecució de la jornada de 8 hores. Això ens ha de servir d'exemple per veure que com a veïnat ens podem autoorganitzar i fer política des de les nostres quotidianitats i contribuir a canvis socials que siguin un clar avenç per a la col·lectivitat i per a la nostra ciutat.

divendres, 3 d’abril del 2009

NOTA DE PREMSA SOBRE EL PLE MUNICIPAL DE MARÇ I 30 ANYS DE REINSTAURACIÓ DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A L'ESTAT ESPANYOL


La cinquena intervenció de l’EAB al ple municipal es va centrar en denunciar la manca de respostes i de compromisos de l’equip de govern a l’hora de respondre als temes i preguntes que plantegem des de la candidatura municipalista barberenca en els plens municipals on hem intervingut. En canvi, l’alcaldessa va referir-se a la frase feta que va utilitzar l'EAB en la seva intervenció de dimecres, la de “passar-se pel forro” en referència a l'actitud del govern municipal respecte les preguntes i temes que plantegem, per justificar la seva manca de compromís a l’hora de respondre i reunir-se amb l’EAB des de fa cinc mesos, com ha anat prometent ple darrera ple.

La veritat és que encara no hem obtingut cap resposta de tots els temes tractats i de totes les preguntes plantejades. I no és la primera vegada que demanem a l'alcadessa que si mentim o estem equivocats i equivocades ho digui públicament i ho deixi clar. Però no ho ha fet. I si teniem informació confusa que donin informació adequada, però no a l'EAB, sinó al conjunt de veïns i veïnes de la ciutat. Però tampoc ho ha fet. Això és més greu que una frase feta entrecomillada i utilitzada amb més o menys fortuna en una de les nostres intervencions al ple, sense oblidar que moltes vegades escrivim com parlem i això no ho trobem cap problema si tenim clar que no li faltem el respecte a ningú, sinó que exemplifiquem succintament la situació que estem vivim, amb un equip de govern que porta 5 plens municipals sense respondre a les preguntes que li fan veïns i veïnes de Barberà, sense oblidar que el ple municipal és un espai de tots i totes les barberenques al que li haurien de tenir més respecte els càrrecs polítics temporals que avui ocupen els i les regidores i, en primer lloc, qui ostenta el càrrec temporal d'alcaldessa.

Aquest passat dimecres l’alcaldessa va tornar a dir que faria una reunió amb l’EAB per parlar de tots els temes que hem anat plantejat, on també estarien convidats i convidades els i les regidores que volguessin assistir. Nosaltres anirem a aquesta reunió però el més important és que, com reclamem, el govern municipal informi dels projectes que es volen desenvolupar a Barberà, que informi al veïnat sense que els projectes estiguin tancats i si no són convenients per al conjunt de la ciutat els suspengui, els retiri o els modifiqui. Això és el que haurien de fer sistemàticament des del govern municipal i ni l’EAB ni ningú els hauria de recordar. Un greu problema democràtic a escala municipal tenim si hem d’anar recordant això a l’equip de govern. Com no volen que el veïnat estigui cada cop més desencantat de la classe política hegemònica si aquesta passa del veïnat per fer ciutat i transformar-la? De moment, seguirem utilitzant frases fetes, aquest cop un refrany castellà, per exemplificar l'actitud del govern municipal respecte al tractament que fan de la participació i la informació municipal: “dime de que presumes y te diré de lo que careces”.

Tampoc volem passar per alt que avui fa 30 anys que els municipis de l’Estat espanyol tornaven a la normalitat del període republicà, després de 40 anys de dictadura franquista, amb la reinstauració de les eleccions municipals lliures i democràtiques. A Barberà, aquests 30 anys han servit per imposar i consolidar les pràctiques clientelars, la professionalització de la política, el fer negoci personal o empresarial a partir de serveis públics i col·lectius i imposar projectes i intervencions sense informació i discussió prèvies amb el veïnat. El veïnat no defineix el per què, com i què s'ha de fer a la ciutat des de l'administració pública municipal, sinó que una minoria ben informada privadament decideix i, a sobre, es lucra o fa negocis a partir de l'administració municipal. Aquests 30 anys han servit perquè algunes persones, a través dels partits polítics majoritaris i hegemònics, pervertissin el sentit de la democràcia local i el municipalisme. Els dèficits democràtics i de participació, ja sigui representativa o directa, que us expliquem en aquesta nota de premsa sobre el darrer ple municipal són una mostra d’aquesta deriva contrapruduent per a la democràcia. En tot cas, també ara, com fa trenta anys, el veïnat s’organitza perquè els ajuntaments siguin una eina col·lectiva i comunal, un espai polític quotidià que vagi més enllà d’un edifici concret, generant-se dinàmiques de democràcia directa que cal anar consolidant entre el conjunt del veïnat. I des de l’EAB seguirem contribuint a aquest canvi en les formes de fer i concebre la política municipal a la nostra ciutat, per fer de tots i totes les veïnes els responsables i protagonistes directes del present i futur de la nostra ciutat.

Esquerra Alternativa per Barberà.

dijous, 26 de febrer del 2009

L'ALCALDESSA DE BARBERÀ, ANA DEL FRAGO, MENYSPREA EL PLE MUNICIPAL


Ana del Frago respon en genèric a l’EAB dient que ja s’han fet dues sessions informatives (sobre l'ARE l’Estació i pressupostos municipals) i que allà era el lloc per fer les preguntes i per obtenir les respostes. Aquesta és la forma que té d’entendre els plens municipals? Així entén la participació?

Doncs sí, aquesta va ser la resposta. Ja van tres plens municipals i encara no sabem res de les preguntes que es van fer sobre el “Cas Xavi”; encara no sabem res de les preguntes sobre els sous que cobren els regidors i regidores de l’equip de govern o sobre les hores extres i per combatre l’absentisme entre el funcionariat municipal; encara no sabem res de les preguntes sobre l’ARE; encara no sabem res sobre les preguntes sobre participació; encara no sabem res sobre les preguntes del vials perimetrals al Parc Central o sobre la reconversió del Parc Central en parc firal o sobre la via Interpolar.

Ara resulta que el lloc per fer les preguntes són en sessions informatives que es munten un cop ja estan més que definits els projectes i no al ple, que és el lloc on s’han presentat aquestes preguntes. L’EAB en aquelles sessions informatives de finals de gener i principis de febrer va preguntar, va fer algunes preguntes, però l’obligació del govern municipal en el ple municipal es respondre a les preguntes que s’ha formulat des de partits polítics, entitats i veïnat de la ciutat. I, per cert, l’EAB no només ha preguntat sobre l’ARE o els pressupostos municipals, encara hi ha molts temes en què s’ha imposat el silenci des del govern municipal, un silenci que dóna més força al que plantegem i diem.

En tot cas, Ana del Frago i el seu equip de govern (PSC i EUiA) són els qui posen de manifest la forma que tenen d’entendre la democràcia en una escala municipal: marejar la perdiu, respondre en genèric i no voler entrar en el fons de les qüestions i temes plantejats des del veïnat. En aquest darrer ple l’EAB demanava a l’Alcaldessa, en una de les seves preguntes, que si estàvem mentint sobre el tema de l’ARE que ho digués. Però ha preferit tirar pilotes fora perquè si una cosa sap ella i tot el seu equip de govern és que no mentim, que les nostres al·legacions i les nostres preguntes s’han formulat sempre en base als mateixos documents que tant el govern municipal com la Generalitat ha redactat i presentat, com fem amb la resta de temes plantejats. El que passa que a Barberà els dirigents del PSC estan mal acostumats a què el veïnat no es mobilitzi, a què tothom assenteixi, però això ja fa temps que ha canviat i, no ho dubtin, anirà a més. I des de l’EAB ho valorem molt positivament i ens sentim orgulloses i orgullosos d’haver contribuït des del nostre àmbit a aquest canvi de tendència.

Sobre els temes concrets que es van plantejar en el ple municipal d’ahir (ARE i Parc Central) només afegirem que el tema de l’ARE el temps, i aviat, posarà a tothom al seu lloc, malgrat que això suposi que es continuï especulant i densificant a costa de sòl municipal i es continuï precaritzant l’accés de l’habitatge per a la població de Barberà que més ho necessita. Des de l’EAB en els propers dies seguirem informant sobre aquest tema on esperem que tothom tingui clar quin ha estat el paper que ha jugat el govern municipal. Sobre el tema del Parc Central, l’Alcaldessa va dir que no tenen res a veure les obres del Vial Perimetral amb la Interpolar i que tots els afectats per les expropiacions estan degudament informats. Que els vials perimetrals no són el mateix que la Interpolar això ja ho sabem des de l’EAB (vam fer una nota de premsa sobre el tema), el problema és que l’Alcaldessa no es mira i no vol respondre a les qüestions que li plantegem, perquè eren unes altres. Els vials perimetrals inicien les obres de transformació del Parc Central en parc firal i totes aquestes obres estan en consonància (o es fan tenint en compte) la Via Interpolar. S’ha informat? S’ha debatut? Doncs, de moment: no, però ells ja tenen les màquines en marxa. I sobre el tema dels afectats tornem a insistir que en algunes de les cases afectades viu gent gran que ha fet la seva vida allà i els diners no paguem ni sentiments, ni records, sense oblidar que des del govern municipal hi hagut una certa desídia sistemàtica per donar tota la informació que es demanava des de les persones afectades.

I no ho dubtin, des de l’EAB continuarem amb la tasca d’informar i sensibilitzar sobre temes municipals i denunciant el despotisme municipal (“tot per al poble però sense el poble”) que aplica el govern municipal a costa d’institucions públiques i col·lectives que són de tots i totes les barberenques. Tothom hauria de tenir respecte per aquestes institucions i és curiós que qui en tingui menys siguin els càrrecs polítics temporals que conformen l’actual govern municipal.

dimarts, 24 de febrer del 2009

BARBERÀ EN VENDA? O BARBERÀ PER VIURE-LA? NOSALTRES LA VIVIM, I TU? [TU DECIDEIXES, DE TU DEPÈN]


Fem públiques dues notes de premsa en relació a diferents temes que són d'actualitat a la nostra de ciutat. Per una banda, sobre les "noves" informacions que sobre l'ARE al barri de Ca n'Estaper han fet públiques tant govern municipal com ERC, generant confusió sobre el tema i, sobretot, donant encara més legitimitat a una intervenció urbanística que no respon a les necessitats i realitats socials que tenim avui dia a Barberà. Per una altra, sobre els inicis dels treballs per fer els vials perimetrals al Parc Central del Vallès o, el que és el mateix, l'inici de la transformació d'aquest espai públic i pulmó de la ciutat per fer possible un recinte firal que reforci el projecte de l'Autovia Interpolar i consolidi el caràcter logístic de tots els terrenys que envolten l'Aeroport de Sabadell. Per què el govern municipal segueix un model de ciutat que va en la línia del que marquen Manuel Bustos, gerents del Polígon de Provasa-Caixa Sabadell i Cambra de Comerç de Sabadell? Per què el govern municipal no té el seu propi model de ciutat construït a partir de les necessitats i demandes del conjunt de veïnat de Barberà? Per què no informen? Per què no volem discutir? Si el que interessa és la ciutat, les persones i el territori, no haurien de tenir por a parlar de la ciutat que volem abans de que sigui massa tard i acabem esdevenint un "pati traster" al bell mig del Vallès.

dijous, 29 de gener del 2009

INTERVENCIÓ AL PLE MUNICIPAL DE GENER I PROPERES CONVOCATÒRIES


Per tercera vegada consecutiva l'Esquerra Alternativa per Barberà va intervenir en el Ple Municipal en el torn de Precs i Preguntes. En aquesta ocasió l'Alcaldessa va respondre a la nostra intervenció dient-nos que les qüestions i propostes plantejades en anteriors plens serien respostes, que responsables municipals d'urbanisme ens convocarien per parlar del document d'al·legacions presentat per l'EAB a l'ARE L'Estació i que la regidora de Joventut també ens convocaria per tractar els temes plantejats per l'EAB. En aquest ple de gener es va optar per tornar a plantejar els mateixos temes que a l'anterior ple on, finalment, no vam poder intervenir. En tot cas, us passem aquesta tercera intervenció.

Us recordem que aquestes propers dies s'ha convocat reunions informatives sobre l'ARE l'Estació (demà divendres, 30 de gener de 2008 a les 18,00 hores a la Torre d'en Gorgs, sala 2) i els Pressupostos Municipals (dijous, 5 de febrer a les 19.00 hores, a la Sala 2 de la Torre d'en Gorgs ), temes que estan sent tractats per l'EAB. Malgrat considerem que són actes que arriben tard (l'ARE ha tancat la fase d'al·legacions sobre el Pla Director aprovat per la Generalitat i el pressupost ja ha estat aprovat) animem al veïnat i a les entitats barberenques a assistir a aquestes convocatòries i que preguntin i es posicionin com considerin oportú, com farem des de l'EAB. La ciutat la construïm entre tots i totes.

Us recordem que el proper dijous 5 de febrer l'espai polític municipalista EAB es tornarà a reunir, com cada primer dijous de mes, a la Torre d'en Gorgs, a partir de les 21h.

Esquerra Alternativa per Barberà.