dimarts, 20 de novembre del 2012

Sopar-Conversa-Debat amb David Fernàndez (CUP-Alternativa d'Esquerres)


Us fem arribar una nova comunicació dels i les companyes del Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès. Us animem a participar de l'acte de demà.

Esquerra Alternativa per Barberà
-------------------------
------------------------- Companys i companyes, 

Demà dimecres 21 de novembre, a partir de les 21h, comptarem amb la presència del David Fernàndez al nostra ciutat, primer candidat per Barcelona de la CUP-Alternativa d’Esquerres. Per nosaltres és tot un orgull poder comptar amb la seva presència
 , i volem recordar que serà l’únic cap de llista que visitarà Barberà del Vallès. Però el David no és un cap de llista qualsevol, sinó un activista més, un company més en les lluites socials que estan construint un altre model de país, tant des del punt de vista social com nacional, des dels moviments socials, des del municipalisme, des del carrer i, a partir del 25 de novembre, també des del Parlament autonòmic català.

L’acte de demà dimecres, que tindrà lloc a l’Ateneu de Barberà (carrer Sant Pere 4), l’hem pensat com un sopar-conversa-debat on poguem plantejar preguntes i dubtes que el David pugui respondre després d’una breu presentació de la candidatura, del seu projecte polític i els principis d’acció política.

L’acte és totalment obert i no cal cap mena d’inscripció per assistir-hi, i esperem que l’Ateneu sigui un espai suficient per estar còmodes tots i totes.

Les preguntes i dubtes les podrem plantejar durant l’acte, però també volem obrir el procés al màxim perquè el veïnat que no pugui assistir-hi també participi. En tot cas, tothom i totdon qui vulgui enviar les preguntes amb antel·lació també el convidem a fer-ho pel següents mitjans:

- per correu electrònic: cupaebarbera@gmail.com
- per Twitter: @cupaebarbera
- per facebook: habilitarem un espai al perfil del Grup de Suport a la CUP-AE de Barberà del Vallès per poder plantejar

Durant l’acte respondre’m les que hagin arribat fins les 21h de demà a més de les que es plantegin durant l’acte.

#DavidResponBdV
Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès

dissabte, 17 de novembre del 2012

Anunci d'actes del Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès


Compartim amb vosaltres la nota de premsa que ens han passat els i les companyes del Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès, on fan un primer anunci dels actes que es desenvoluparan a la nostra ciutat en els propers dies: 
-------------------------------------------
-------------------------------------------
Companys i companyes,

Des del Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès us volem informar i convidar als actes que farem els propers dies per donar a conèixer aquesta opció política a la nostra ciutat. Abans, però, recordar-vos que des de la nostra ciutat s'ha jugat un paper actiu i s'ha contribuït a la configuració d'aquest projecte polític de base, una tasca que ha suposat que l'espai polític municipalista de l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) doni suport i demani el vot per la CUP-AE en aquestes eleccions autonòmiques. A més, també volem destacar la presència d'un barberenc i company a la llista electoral per la circumscripció per Barcelona, el Fabià Díaz-Cortés, una presència que no l'entenem en clau personal sinó en clau col·lectiva. La seva presència representa una manera de fer política a la nostra ciutat i a molts barberencs i barberenques, companys i companyes, que la fan possible i que va més enllà de la tasca que desenvolupa l'EAB.

Ja fa dies que ha començat la campanya, però des del grup de suport hem seguit implicats i implicades en les nostres militàncies quotidianes a la nostra ciutat, i serà en els propers dies quan ens centrarem a compartir amb tots i totes vosaltres el projecte i les propostes de la CUP-Alternativa d'Esquerres. En aquest sentit, i a banda de la informació, sensibilització i i difusió al carrer, hem pensat en la necessitat de fer tres tipus d'actes tots ells diferents:

El primer acte, que tindrà lloc el proper diumenge 18 de novembre, serà un Vermut Solidari a partir de les 12h, on volem generar un ambient distès per parlar del procés viscut i del moment polític i presentar la campanya de suport i difusió que s'ha organitzat des de Barberà, al mateix temps que podem fer alguna aportació econòmica a la campanya mentre prenem i mengem alguna coseta. La campanya de la CUP-AE s'està basant en aportacions solidàries de persones i organitzacions, sense voler demanar ni dependre de cap préstec, i nosaltres volem fer totalment autogestionada la campanya a nivell de la nostra ciutat i, si en sobren diners, aportar-los a la campanya a nivell nacional.

El segon acte, que tindrà lloc el proper dimarts 20 de novembre a partir de les 20:30, serà una xerrada-debat amb la pregunta "Construir la Unitat Popular des del municipalisme alternatiu?", on hem convidat a tres regidors vallesans per poder parlar i debatre sobre el concepte i procés d'Unitat Popular, com es construeix en el dia a dia dels nostres municipis, quin paper pot jugar en la transformació social a la nostra comarca i com pot ésser un instrument vàlid per a la classe treballadora en la construcció d'un país en clau social i nacional des del municipalisme. Els convidats seran el regidor del COP-Compromís per Ripollet, J.M. Osuna; el regidor de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà; i el regidor de la CUP de Sant Cugat del Vallès, Ignasi Bea

El tercer acte, que tindrà lloc el proper dimecres 21 de novembre a partir de les 21h, serà un sopar-conversa-debat amb el candidat per Barcelona de la CUP-Alternativa d'Esquerres, el David Fernàndez. Serà un acte de proximitat on el que volem incentivar és que el veïnat i entitats de Barberà plantegin preguntes i dubtes al David, tant durant l'acte com abans de l'acte, i que ell les pugui respondre en el transcurs del sopar-conversa-debat. Durant l'acte preparem també alguns plats per poder sopar plegats mentre desenvolupem l'acte. En els propers dies farem una nova comunicació per presentar aquest acte on també donarem tota la informació necessària per plantejar les preguntes i dubtes si no poguéssiu venir i compartirem amb vosaltres les respostes.

Tots els actes els celebrarem a l'Ateneu de Barberà (Sant Pere 4). La nostra intenció era poder comptar amb espais municipals més amplis però tant les demandes que vam fer d'espais com les concessions finals des de junta electoral no coincidien amb els horaris finals d'aquests actes i hem optar per habilitar el millor possible el centre social barberenc per poder encabir el major nombre de persones amb la millor comoditat possible.

Aprofitem l'avinentesa per recordar-vos que el proper dilluns, a les 21h, tindrà lloc una reunió de treball del grup de suport, a l'Ateneu de Barberà.


Grup de Suport a la CUP-Alternativa d'Esquerres de Barberà del Vallès
@cupaebarbera

divendres, 9 de novembre del 2012

14-N Pel repartiment del treball i la riquesa, fem vaga general!

[cartell dissenyat per MilVietnams]
Els i les companyes de l’Esquerra Alternativa per Barberà, com ho van fer el passat 31 d’octubre participant de la convocatòria comarcal de lluita social activa, tornarà a estar al carrer el proper 14 de novembre amb molts altres companys i companyes de la nostra ciutat. La jornada de Vaga General a la nostra ciutat s’està impulsant i auto-organitzant de forma unitària des del Comitè Barberenc en Defensa del Drets Socials, on participen diferents espais associatius i polítics i veïnat a títol personal de Barberà del Vallès. I us animem a participar d’aquest espai.

Els motius i necessitats per fer una vaga general no són pas diferents als que motiven a d’altres organitzacions polítiques, sindicals, però també a joves, persones aturades, treballadores del sector públic i privat, estudiants, jubilades, famílies desnonades... pares i mares... avis i àvies... a sortir al carrer el proper 14 de novembre. A la resignació i a la desmobilització, aliades del sistema polític i econòmic capitalista actual, hem de respondre des d’una lluita social i una sobirania plena que actuï des de la proximitat i la quotidianitat en tot els fronts, per fer que l’economia i la producció estigui al servei de les persones i de l’equilibri amb el medi ambient. La situació d’emergència social demana una resposta coordinada, des de molts llocs i des de diferents formes d’expressió, però totes coordinades i en una mateixa línia, així entenem nosaltres la vaga general, i és per això que donarem suport a què la nostra ciutat tingui la seva pròpia expressió i estigui en comú amb la resta de mobilitzacions i accions que es desenvoluparan per tot el país. Aturem el saqueig capitalista i repartim el treball i la riquesa.

dijous, 8 de novembre del 2012

Quim Arrufat "No es tracta d'independència sí o no, sinó de quina independència, per a què i sobretot per a qui"


Reproduïm la nota sobre la jornada de debat "Independentisme i Classe Obrera" emesa per l'AEB:
"No es tracta d'independència sí o no, sinó de quina independència, per a què i sobretot per a qui".
Èxit de públic al debat públic "Independentisme i classe obrera" celebrat dimarts al vespre al Casal de l'Esquerra de Badia amb la presència del regidor de les CUP per Vilanova i la Geltrú, Quim Arrufat. Interessant acte organitzat conjuntament per l'Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB) i l'Esquerra Alternativa de Barberà (EAB).
El ponent ha exposat les raons socials, culturals i històriques dels nacionalismes no estatals arreu d'Europa i la seva translació a l'Estat Espanyol. Amb força claredat  ha versat les fonts d'on beu l'independentisme des de l'òptica de la classe treballadora allunyada de la visió que el mitjans de comunicació acostumen a projectar.
El públic assistent ha manifestat anhels i inquietuds davant del procés que s'albira més enllà de les eleccions del 25 de novembre, la consulta d'autodeterminació del poble de Catalunya i la possibilitat d'assolir un nou estatus que no contempli la radicalitat democràtica i la defensa de l'estat del benestar, la redistribució de la riquesa o els drets fonamentals.

"No es tracta d'independència sí o no, sinó de quina independència, per a què i sobretot per a qui" remarcà Arrufat.

Des de l'EAB valorem molt positivament l'acte co-organitzat amb els i les companyes de l'AEB, tant per la participació de la gent, exposant opinions, preguntes dubtes diversos com per l'exposició i respostes del Quim, contextualitzant en el passat i en el present l'independentisme d'esquerres com una eina revolucionària de construcció de país de les classes populars catalanes.

dijous, 1 de novembre del 2012

Debat Públic "Independentisme i Classe Obrera"

Des de l'Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB) i l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) hem organitzat la jornada de debat públic "Independència i Classe Obrera" que tindrà lloc el proper dimarts 6 de novembre, al Casal de l'Esquerra de Badia del Vallès, a partir de les 18h. Comptarem amb la presència i intervenció del company de Vilanova i la Geltrú, Quim Arrufat, regidor per la Candidatura d'Unitat Popular d'aquesta població i integrant de la llista electoral (al 3r lloc) de la CUP-Alternativa d'Esquerres per la circumscripció per Barcelona.

Aquest acte públic està organitzat amb la intenció de poder discutir, amb arguments i aportacions constructives, al voltant de l'actual debat sobre els drets nacionals del poble català, en concret l'opció independentista, i la seva relació amb la classe obrera catalana. A les nostres poblacions, de Barberà i Badia del Vallès, la classe obrera té una presència majoritària, i creiem útil i necessari poder desenvolupar aquest debat per tal de poder aportar, des de les nostres poblacions, el nostre granet de sorra a aquest debat. L'EAB i l'AEB, com la CUP de la Vilanova i la Geltrú, de la que forma part en Quim Arrufat, som espais polítics municipalistes de classe, som classe obrera i som de la classe obrera catalana i no ens podem ni volem quedar al marge d'aquest debat. Us animem a participar. Us hi esperem el proper dimarts 6 de novembre al Casal de l'Esquerra.


"Som zapatistes urbans" (Quim Arrufat, 24 d'octubre de 2012). Podeu conèixer una mica més al company Quim Arrufat (i preparar preguntes, si voleu) a través d'aquesta entrevista recent http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/232192