divendres, 28 de juny del 2013

30J 6a Bicicletada pel Vallès impulsada per les CAV


No sabeu què fer aquest diumenge?? Voleu aprofitar el bon temps, fer esport i pedagogia i conèixer la comarca??? Enguany les CAV celebrem la VIa Bicicletada pel Vallès, i des de l'EAB us volem convidar a participar-hi, i fer-vos partíceps en la defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bicis del nostre territori. El punt de trobada des de Barberà del Vallès serà a la Plaça de la Vila a les 10h, i des d'allà iniciarem a partir de les 10:30 una passejada que ens durà a Castellar, acompanyades d’altres columnes de ciclistes. 

Un any més les Candidatures Alternatives del Vallès organitzen una bicicletada popular pel Vallès, per reivindicar i defensar els camins, vies verdes i carrils bici. D'aquesta manera, el proper diumenge 30 de juny, volem reivindicar la millora de les comunicacions entre els diferents pobles del Vallès, i fomentar l'ús de la bicicleta com a alternativa real de mitjà de transport.

Enguany el punt d'arribada de la bicicletada serà la Plaça Major de Castellar del Vallès, on tots els participants rebran esmorzar gratuït i un record de regal. Com sempre, els punts de sortida es distribueixen per tot el Vallès Occidental, on aquest cop s'afegeix Santa Perpètua de Mogoda, juntament amb tota la resta de poblacions que any rere any participen de la trobada. Així doncs, aquest any els punts de sortida i la previsió d'horaris seran els següents:

Rubí - 8:30h. Parc de la Pau i la Natura
Cerdanyola - 9:30h. Plaça Abat Oliva
Badia - 10:00h. Plaça de la Sardana
Sabadell - 10:15h. Plaça del Doctor Robert
Santa Perpètua - 9:30h. Plaça de la Vila (davant l'Ajuntament)
Ripollet - 10:00h. Parc del Riu Ripoll
Barberà - 10:30h. Plaça de la Vila
Trobada de tots els pobles al Riu Ripoll - 10:45h.
Arribada a Castellar - 11:30h.
Final circuit urbà i esmorzar - 12:00h. Plaça Major

El recorregut principal transcorrerà pel Riu Ripoll, sent una sortida apta per a tot tipus de públic i ciclistes. Esteu tots convidats a participar per tal de fer visible que la bicicleta és una molt bona alternativa per desplaçar-se, però que encara cal fer molta feina per tal de millorar les condicions de camins, vies verdes i carrils bici, per tal d'aconseguir fer extensiu aquest mitjà a tota la població i pugui circular de forma segura i ràpida per tota la comarca.

Us hi esperem aquest diumenge 30 de juny!!

dijous, 27 de juny del 2013

Recta final de la campanya de suport a Somonte


Aquest proper 6 de juliol es tancarà definitivament la campanya de suport a Somonte que des de diferents espais associatius, polítics i sindicals catalans hem estat desenvolupant durant les darreres setmanes. Des de Barberà estem molt contentes de poder haver arribar a la xifra de 350€, fruit de les dues jornades de solidaritat que han tingut lloc a la nostra ciutat. A l’espera de tancar la campanya, el conjunt d’aportacions solidàries ja han sobrepassat els 4.000€ i, en els propers dies, es tancarà la compra de la furgoneta que ajudi als i a les nostres companyes de Somonte en la seva tasca quotidiana, que és una tasca revolucionària, trencant-se les dinàmiques hegemòniques al camp andalús. També us volem informar que durant aquest cap de setmana, dos companys de l’EAB aniran fins a Somonte convidats a conèixer de primera mà el projecte i integrar-se per uns dies en les   seves tasques quotidianes.

Més info: http://somonte.net

dimecres, 26 de juny del 2013

Valoració de la 2a Trobada Construïm Alternatives

El passat 8 de juny va tenir lloc a l’Ateneu Popular de Nou Barris, la 2a Trobada “Construïm Alternatives”, impulsada per les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), Gent de Gramenet, Trobada de Nou Barris i Alternativa d’Esquerres de Cornellà, i on van tornar a participar companys i companyes de l’EAB. La trobada es dividia en tres blocs de debat: el primer, al voltant de les perspectives de futur que podem assumir des dels espais participants; el segon, al voltant d’iniciatives i accions conjuntes a impulsar; i, el tercer, al voltant de les formes organitzatives i de coordinació per fer possible l’avenç de les propostes i accions acordades. Tots i totes i les assistents ens vam dividir en diferents grups per poder tractar de forma simultània aquests tres blocs de debat. Un cop finalitzat el temps de debat en diferents grups va tenir lloc el plenari, on es van posar en comú les respostes i el debat al voltant de cada bloc. 

Des de l’EAB volem mostrar-nos molt satisfetes pel desenvolupament de la 2a trobada, remarcant que dóna resposta a un procés en marxa i viu que, des del nostre punt de vista, és un dels valors a destacar de la iniciativa, entenent que el mateix procés és en si un projecte clarament polític, d’acció política, que impulsem des de diferents llocs i realitats i des de diferentes escales. El compromís per seguir donant continuïtat a la Trobada a partir del setembre, a partir dels resultats d’aquesta 2a trobada, és una senyal positiva en aquest sentit i, des de l’EAB, seguirem contribuint al procés.