dijous, 26 de març del 2015

29 de març, Assemblea Oberta per escollir les candidates de l'EAB-CUP a la llista de Junts per Barberà

Anunciem que el proper diumenge 29 de març, a partir de les 17:30, a l'Ateneu de Barberà desenvoluparem l'assemblea ordinària de l'EAB-CUP que es centrarà en l'elecció de les candidates de l'EAB-CUP que s'integraran a la llista de la candidatura Junts per Barberà.

Serà una assemblea on militants i simpatitzants de l'EAB-CUP tancaran el procés iniciat la setmana passada on, després d'una consulta prèvia i valoració col·lectiva de totes les respostes i propostes, es valorarà i decidirà en assemblea la proposta de candidates final que haurà de ser aprovada en la mateixa trobada de diumenge.

Es tracta d'una assemblea oberta on tot el veïnat que s'identifica o simpatitza políticament amb l'EAB-CUP està cridat a participar. Entre tots i totes hem de seguir aportant granets de sorra, una a una, un a un.

dissabte, 14 de març del 2015

14M, es presenta Junts per Barberà / Juntes per Barberà

La presentació de Junts per Barberà / Juntes per Barberà s'ha desenvolupat en un matí que ja apunta a primavera. Finalment, el sol ha donat pas als núvols i s'ha iniciat l'acte de presentació amb molt bona acollida per part de la gent que ha anat concentrant-se a la Plaça de la Vila. Dos companyes de Podemos i l'EAB-CUP han llegit, de forma compartida, el manifest unitari que ja es va fer públic fa uns dies i s'ha donat pas a les intervencions de portaveus de les assemblees locals de Procés Constituent, Podemos i l'EAB-CUP per explicar, amb les seves paraules, què significa aquesta suma de tres espais locals en favor de la ciutat i del canvi política al nostre municipi. Han estat tres lectures diverses, riques i il·lusionants i han coincidit amb un objectiu bàsic i clar: posar al servei del veïnat de Barberà l'Ajuntament i seguir treballant des del carrer pel canvi polític i social a la nostra ciutat. Compartim el manifest que hem llegit i compartit aquest migdia per part de l'assemblea de l'EAB-CUP:

Per la gent de l’assemblea de l’EAB-CUP la política és un procés que el desenvolupem dia a dia, sumant implicacions persona a persona, i amb un ferm compromís per lluitar políticament des dels carrers en favor d’una ciutat viva i d’un ajuntament diferent, al servei del poble. Així és com hem anat desenvolupant la nostra tasca activista i política des de l’any 2007 amb un projecte que es va iniciar amb joves inexpertes i no professionals que, mica en mica, han configurat un espai referencial de l’alternativa política a Barberà del Vallès. Hem acumulat experiència, hem seguit creient en el que fèiem i hem seguit defensant i practicant la no professionalització de la política amb transparència i honestedat. 

No estem vivim moments fàcils la majoria dels i les barberenques. El capitalisme no és un sistema que posi fàcil les coses per a tots i totes. Al revés, imposa privilegis per uns pocs i, en canvi, per a la majoria imposar retallades de les llibertats i els drets socials, laborals, culturals i polítics. I la classe política que ens ha governat durant dècades, també a Barberà, ha estat legitimadora i beneficiada, fent estructural un funcionament òpac i corrupte. Enfront aquesta realitat cada cop són més les persones i els col·lectius organitzats que estan posant en marxa un canvi polític des del carrer que també ha d’arribar a les institucions públiques, per transformar-les i posar-les al servei de les necessitats, la participació i la corresponsabilitat de tots i totes. I Barberà, la nostra ciutat, no s’està quedant al marge.

En aquest sentit impulsem un canvi polític a Barberà, un canvi polític que ha de desenvolupar-se des del carrer, i que ja el desenvolupem des de moltes iniciatives populars i veïnals, i que ha d’arribar també a l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Aquest és el compromís que hem decidit tirar endavant amb les companyes de les assemblees locals de Podemos i Procés Constituent amb Junts per Barberà / Juntes per Barberà, una candidatura de ruptura, il·lusionant i guanyadora. I una candidatura que és una clara suma des del reconeixement mutu i donant valor a la identitat i autonomia de cadascun dels tres espais, sumant en benefici de la política local i de la ciutat. I amb un objectiu clar: posar l’Ajuntament al servei del poble, del comú, de la ciutat comuna. Aquest és el nostre objectiu a Junts per Barberà / Juntes per Barberà, i a això volem contribuir, des d’uns primers objectius ben bàsics: transparència, tolerància zero amb la corrupció i foment de la correponsabilitat i la participació de tots i totes les barberenques.

Per a l’EAB-CUP és un tot un repte il·lusionant haver contribuït a la suma de tres assemblees a Junts per Barberà / Juntes per Barberà, on participen molts i moltes veïnes de Barberà. Estem convençudes que el 24 de maig, i més enllà també d’aquesta data electoral, contribuïrem al canvi polític efectiu i real a la nostra ciutat, perquè ja fa temps que ho estem fent entre els espais que ara sumem en aquesta candidatura. I aquests dies, quan es fan 20 anys del traspàs de l’Ovidi Montllor, volem seguir tenir presents les seves cançons, les seves paraules, els seus ideals i compromís, la seva veu... perquè ho tinguin clar els que han monopolitzat i corromput l’Ajuntament de Barberà del Vallès, els antonios robles i les anas del frago, i qui s’ha sumat a ells al llarg d’aquestes més de tres dècades:  “Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent”.


Juntes ho podem tot!! Per canviar-ho tot!!

dimecres, 11 de març del 2015

Presentació pública de Junts per Barberà i 1a Assemblea Oberta

Des de l'assemblea de l'EAB-CUP us informem i us animem a assistir a l'acte de presentació pública de Junts per Barberà / Juntes per Barberà, la candidatura política que estem impulsant juntament amb les assemblees locals de Podemos i Procés Constituent i que aposta pel canvi polític efectiu i real a la nostra ciutat per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. L'acte tindrà lloc aquest proper dissabte 14 de març a la Plaça de la Vila a partir de les 12h.

I el mateix dia, i a la mateixa Plaça de la Vila, i a partir de les 17:30, tindrà lloc la primera assemblea oberta per tractar aspectes relacionats amb les propostes i accions que hem de dur a terme des de Junts per Barberà a l'Ajuntament de Barberà en temes relacionats amb la transparència i la participació directa del veïnat en temes d'interès col·lectiu i municipal. Us anime a assistir i participar actívament d'aquesta primera assemblea oberta on entre tots i totes fem possible el canvi política a la nostra ciutat.

dissabte, 7 de març del 2015

Balanç de la visita del SAT a Barberà del Vallès

El passat 27 de febrer vam tenir el plaer que ens visités a Barberà del Vallès el company Néstor Salvador, del Sindicato Andaluz de Trabajadores y Trabajadoras (SAT). La visita s’emmarcava en una ronda de xerrades dels i les companyes del SAT a diferents poblacions del Vallès Occidental.

El Néstor va fer un repàs exhaustiu del que ha estat la lluita sindical, política i comunitària del SAT, tant al camp com a les ciutats andaluses sota la premissa de recuperar el bé d’ús i la propietat pública, col·lectiva i comunal de la terra i els objectius fonamentals de “pa, treball i sostre”. Aquesta lluita impulsada des del sindicat, però més enllà dels centres de treball al camp i a la ciutat, ha comportat nous processos de socialització i sensibilització polítiques dels i les andaluses, i també una resposta repressiva que suposa que centenars de membres i participants de les accions del SAT acumulin multes, denúncies i penes judicials. 

En el debat es van tractar aspectes relacionats amb el paper de l’agroecologia al camp andalús, la lluita sindical a Somonte, l’escenari polític existent i per obrir en les properes eleccions autonòmiques i municipals a Andalusia i els processos d’unitat popular existents a Andalusia.


Des de l’assemblea de l’EAB-CUP agraïm la visita i la proximitat amb la que el Néstor Salvador va desenvolupar la xerrada i la seva estada a Barberà. Les seves paraules i la seva experiència viscuda posa de manifest el compromís que el SAT té amb el poble treballador andalús i la seva nació: Andalusia. Un compromís que també sempre està al costat del poble treballador català. Per últim, remarcar que aquest acte era el primer que realitzàvem, oficialment, com EAB-CUP, i per a tots i totes les veïnes de Barberà que formem part d'aquest espai municipalista és tot un orgull que un company de lluita andalús ens acompanyés en aquesta renovada etapa que encetem. 

dilluns, 2 de març del 2015

Les assemblees locals d'EAB-CUP, Podemos i Procés Constituent impulsen la candidatura Junts Per Barberà per a les properes municipals

Volem anunciar al veïnat de Barberà del Vallès que l’assemblea de l’EAB - CUP, el Cercle de Podemos Barberà i l’assemblea local de Procés Constituent han arribat a l’acord d’impulsar una candidatura conjunta per concórrer a les properes eleccions municipals del proper 24 de maig. Aquesta candidatura serà Junts per Barberà.

Aquest acord es basa en el reconeixement mutu, el respecte a les diferents identitats polítiques que els tres espais representen i treballen quotidiànament a la ciutat i a la voluntat de donar vida a una opció electoral que faci possible una vertadera candidatura de ruptura, guanyadora i il·lusionant per a molts i moltes barberenques. Sabem que tenim endavant tot un repte, tant a nivell de consolidar i donar vida a una candidatura conjunta com, i per nosaltres el més important, desplegar al carrer i a l’Ajuntament la nova política que els tres espais representen i un nou model de ciutat. Una nova política que ha de tenir com a base del seu exercici polític informar i ser transparent, impulsar tots els canals possibles de participació ciutadana perquè el poble de Barberà governi el seu ajuntament i assegurar les necessitats més bàsiques i el benestar dels i les barberenques. I aquest exercici el volem fer deixant molt clar que serem intransigents amb la corrupció i amb fer de la política una professió, un lucre personal i un benefici per a una minoria.

En els propers dies anunciarem les diferents activitats i espais que impulsarem per donar vida a la candidatura conjunta, un procés on volem convidar a tots i totes les barberenques que es sentin identificades amb Junts per Barberà.






Esquerra Alternativa per Barberà - CUP
Cercle de Podemos de Barberà del Vallès
Procés Constituent - Barberà del Vallès