14M, es presenta Junts per Barberà / Juntes per Barberà

La presentació de Junts per Barberà / Juntes per Barberà s'ha desenvolupat en un matí que ja apunta a primavera. Finalment, el sol ha donat pas als núvols i s'ha iniciat l'acte de presentació amb molt bona acollida per part de la gent que ha anat concentrant-se a la Plaça de la Vila. Dos companyes de Podemos i l'EAB-CUP han llegit, de forma compartida, el manifest unitari que ja es va fer públic fa uns dies i s'ha donat pas a les intervencions de portaveus de les assemblees locals de Procés Constituent, Podemos i l'EAB-CUP per explicar, amb les seves paraules, què significa aquesta suma de tres espais locals en favor de la ciutat i del canvi política al nostre municipi. Han estat tres lectures diverses, riques i il·lusionants i han coincidit amb un objectiu bàsic i clar: posar al servei del veïnat de Barberà l'Ajuntament i seguir treballant des del carrer pel canvi polític i social a la nostra ciutat. Compartim el manifest que hem llegit i compartit aquest migdia per part de l'assemblea de l'EAB-CUP:

Per la gent de l’assemblea de l’EAB-CUP la política és un procés que el desenvolupem dia a dia, sumant implicacions persona a persona, i amb un ferm compromís per lluitar políticament des dels carrers en favor d’una ciutat viva i d’un ajuntament diferent, al servei del poble. Així és com hem anat desenvolupant la nostra tasca activista i política des de l’any 2007 amb un projecte que es va iniciar amb joves inexpertes i no professionals que, mica en mica, han configurat un espai referencial de l’alternativa política a Barberà del Vallès. Hem acumulat experiència, hem seguit creient en el que fèiem i hem seguit defensant i practicant la no professionalització de la política amb transparència i honestedat. 

No estem vivim moments fàcils la majoria dels i les barberenques. El capitalisme no és un sistema que posi fàcil les coses per a tots i totes. Al revés, imposa privilegis per uns pocs i, en canvi, per a la majoria imposar retallades de les llibertats i els drets socials, laborals, culturals i polítics. I la classe política que ens ha governat durant dècades, també a Barberà, ha estat legitimadora i beneficiada, fent estructural un funcionament òpac i corrupte. Enfront aquesta realitat cada cop són més les persones i els col·lectius organitzats que estan posant en marxa un canvi polític des del carrer que també ha d’arribar a les institucions públiques, per transformar-les i posar-les al servei de les necessitats, la participació i la corresponsabilitat de tots i totes. I Barberà, la nostra ciutat, no s’està quedant al marge.

En aquest sentit impulsem un canvi polític a Barberà, un canvi polític que ha de desenvolupar-se des del carrer, i que ja el desenvolupem des de moltes iniciatives populars i veïnals, i que ha d’arribar també a l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Aquest és el compromís que hem decidit tirar endavant amb les companyes de les assemblees locals de Podemos i Procés Constituent amb Junts per Barberà / Juntes per Barberà, una candidatura de ruptura, il·lusionant i guanyadora. I una candidatura que és una clara suma des del reconeixement mutu i donant valor a la identitat i autonomia de cadascun dels tres espais, sumant en benefici de la política local i de la ciutat. I amb un objectiu clar: posar l’Ajuntament al servei del poble, del comú, de la ciutat comuna. Aquest és el nostre objectiu a Junts per Barberà / Juntes per Barberà, i a això volem contribuir, des d’uns primers objectius ben bàsics: transparència, tolerància zero amb la corrupció i foment de la correponsabilitat i la participació de tots i totes les barberenques.

Per a l’EAB-CUP és un tot un repte il·lusionant haver contribuït a la suma de tres assemblees a Junts per Barberà / Juntes per Barberà, on participen molts i moltes veïnes de Barberà. Estem convençudes que el 24 de maig, i més enllà també d’aquesta data electoral, contribuïrem al canvi polític efectiu i real a la nostra ciutat, perquè ja fa temps que ho estem fent entre els espais que ara sumem en aquesta candidatura. I aquests dies, quan es fan 20 anys del traspàs de l’Ovidi Montllor, volem seguir tenir presents les seves cançons, les seves paraules, els seus ideals i compromís, la seva veu... perquè ho tinguin clar els que han monopolitzat i corromput l’Ajuntament de Barberà del Vallès, els antonios robles i les anas del frago, i qui s’ha sumat a ells al llarg d’aquestes més de tres dècades:  “Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent”.


Juntes ho podem tot!! Per canviar-ho tot!!
14M, es presenta Junts per Barberà / Juntes per Barberà 14M, es presenta Junts per Barberà / Juntes per Barberà Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 16:23:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates