L'EAB amb la campanya unitària "Aturem la retallada de les pensions"

Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) s'adhereix a la campanya unitària "Aturem la retallada de les pensions" i animem als i les barberenques a que s'informin de la campanya i a què participin, si ho creuen convenient i oportú, a les diferents i diverses convocatòries que s'estan impulsant. Així mateix, considerem molt oportuna i necessària la convocatòria que s'ha fet a Barberà del Vallès, el proper dimarts 18 de gener al Casal de Joves Obriu Pas, a partir de les 21.30, per informar, discutir i organitzar una resposta barberenca i des de Barberà a la reforma de les pensions públiques. Us animem també a assistir i participar d'aquesta reunió que tindrà lloc a la nostra ciutat.


Us deixem el manifest de la campanya "Aturem la retallada de les pensions" i, al final de la nota informativa, més informació sobre la pretesa reforma de les pensions i les mobilitzacions previstes i convocades fins al moment.


Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci.


Després de la vaga general del 29 de setembre del 2010, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derrogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials (com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacions d’aeroports). La darrera, i possiblement la més greu d’aquestes retallades socials serà la Reforma del sistema públic de Pensions, incrementant l’edat de jubilació i el període necessari de cotització. Això implicarà que aquells que ara som treballadors, i molt especialment els joves i les dones, tindrem pensions de jubilació cada vegada més baixes.


Per dur a terme aquesta nova retallada, la classe política, molts dels “experts” economistes que ens van vendre les receptes que ens han portat a aquesta crisi i la major part dels mitjans de comunicació ens intenten convèncer de que l’actual sistema públic de pensions és inviable, a causa de l’envelliment de la població, pronosticant la seva suposada insostenibilitat. Però darrera d’aquests arguments s’amaga una voluntat especulativa i neoliberal: eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (Bancs, Caixes i asseguradores), els mateixos que ens han portat a la crisi i que pretenen, dia a dia, fer de les nostres vides un negoci per enriquir-se encara més. Ens menteixen quan diuen que el sistema de pensions farà fallida, perquè no és el nombre de treballadors el que determina la sostenibilitat de les pensions, sinó la seva capacitat de produir riquesa, la qual cada vegada es major. I si el que falta són treballadors cotitzants, sembla que amb un 20% d’atur el que cal no és allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, sinó polítiques d’ocupació de qualitat, relaxar les lleis d’immigració, reduir la precarietat i fer el sistema més progressiu per tal que els més rics paguin més, ja que així es podria incrementar el nivell de cotització i es milloraria el nivell de pensions existent.


Si amb un sistema públic el 73,5% de les pensions està al llindar de la pobresa i més del 10% d’avis i àvies no reben cap ingrés, què podria arribar a passar amb un sistema privat? Les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s’ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys d'esforç i en condicions polítiques molt difícils per la millora de les nostres condicions de vida. En temps on s’imposa l’individualisme i el benefici privat, el sistema de pensions públic representa un model de solidaritat i redistribució que, lluny de ser el millor possible, aconsegueix disminuir la desigualtat que imposa el capitalisme.


L'aprovació de la reforma està prevista pel 28 de Gener i davant aquest nou atac creiem que són la lluita i la mobilització unitàries les que ens permetran encarar amb força un moment històric, on amb la nostra acció i determinació, haurem de demostrar en quina societat volem viure. La de l'explotació i la soledat més salvatges o aquella on mitjançant el repartiment de la riquesa, el treball i la solidaritat ens permeti desenvolupar en llibertat la nostra vida.


Fem una crida a fer sentir la nostra veu d'una forma clara i contundent a les mobilitzacions que es faran arreu del territori durant la setmana del 17 al 23 de gener i en la jornada de mobilitzacions generals convocada pel 27 de gener.


"Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci!"


Per adhesions individuals i col·lectives visiteu el següent enllaç:

- Diari de lectura recomanada de la campanya unitària:

- Articles de lectura recomanada del professor de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro:
"Los herrores de la sabiduría convencional sobre las pensiones" http://www.vnavarro.org/?p=5227&lang=CA

- Article de lectura recomanada de l'economista i professora de la Universitat Autonòma de Barcelona, Miren Etxezarreta:

- Exposició molt aclaridora sobre els interessos que hi ha al darrere de la reforma de les Pensions Públiques:
"La reforma de les pensiones necessitat o interès" http://www.endavant.org/images/presentacions%20reforma%20pensions.pdf

- Informació sobre les mobilitzacions convocades fins a dia d'avui:
L'EAB amb la campanya unitària "Aturem la retallada de les pensions" L'EAB amb la campanya unitària "Aturem la retallada de les pensions" Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 14:36:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates