Veïnat de Badia i Barberà ocupen el CAP per unes urgències 24 hores

Ahir dilluns era el dia anunciat pel nou govern de la Generalitat per tancar les urgències nocturnes a l'ambulatori de Badia del Vallès, després de trenta anys de funcionament ininterromput i donant servei a les poblacions de Badia i Barberà del Vallès, que en l'actualitat compten amb 46 mil habitants censats. Però finalment el CAP de Badia va quedar col·lapsat amb la presència de moltes persones a partir de la mitjanit que van mostrar la seva determinació perquè l'ambultori romangués obert i exercint l'ocupació pacífica de les 12 de la nit fins a les 8 del matí, hora en què ha tornat a obrir el centre d'atenció sanitari públic.

A les primeres hores d'ocupació van arribar les primera persones, com una mare amb la seva filla malalta, que no coneixien el tancament de les urgències nocturnes, i eren les primeres persones en no sé ateses al mateix centre, on tampoc hi havia ambulància en aquell moment. Ara els i les veïnes de Badia i Barberà que necessitin del servei d'urgències hauran de dirigir-se a l'Hospital Taulí o al CAP de Sant Fèlix a Sabadell o al CUAP de Ripollet, la localització del qual es desconeguda per la majoria de població de les dues ciutats vallesanes.

La jornada d'ahir va anar precedida per una convocatòria convocada pel moviment 15-M a Barberà del Vallès, des d'on van sortir un important grup de veïnat de la ciutat en direcció a l'ambulatori de Badia. Arribades allà el grup es va afegir a la concentració impulsada pels i les indignades Badia i teixit associatiu i polític de les dues ciutats vallesanes. La concentració omplia l'entrada i jardins interiors del centre d'atenció sanitari públic i després d'una primera assemblea es decidia iniciar una nova manifestació pels carrers de la ciutat veïna. A la seva finalització es va desenvolupar una nova assemblea, on es va decidir convocar-se a partir de 2/4 de 12 a les portes de l'ambulatori per evitar el seu tancament practicant l'ocupació pacífica del centre d'atenció sanitari públic.

Ahir la determinació de centenars de veïns i veïnes de Badia i Barberà va posar de manifest que la mobilització col·lectiva al carrer davant les retallades que s'estan imposant és el camí per tractar de tu a tu la classe política que està impulsant aquesta política de desmantellament i privatització dels serveis públics. Ahir la Generalitat, ara convergent, anunciava que el tancament de les urgències al CAP de Badia del Vallès no seria de 8 de la tarda a 8 del matí sinó que passarien a ser de 12 de la nit a les 8 del matí. I si la mobilització col·lectiva a Badia i Barberà i al conjunt del Vallès s'estén i es consolida segur que aconseguirem mantenir el que és nostre, el que és de tots i totes, i també sabrà l'actual govern de CiU a la Generalitat que no ens mantindrem impassibles, que lluitarem col·lectivament davant de les seves mesures de classe, de les seves mesures de defensa dels interessos de les classes benestants, fetes contra la majoria de la població i, en particular, la classe treballadora.

Avui 19 de juliol hi ha convocada una nova mobilització, aquesta vegada impulsada per les associacions de veïns i veïnes de Badia i Barberà del Vallès, que començarà a les 18.30 des de la Plaça de l'Ajuntament de Badia del Vallès. Avui hem de tornar a ser més... som-hi!!

Veïnat de Badia i Barberà ocupen el CAP per unes urgències 24 hores Veïnat de Badia i Barberà ocupen el CAP per unes urgències 24 hores Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 12:52:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates