Posem els consells comarcals al servei real dels municipis i les persones?

Des de l'EAB us volem fer partíceps de dos comunicats que hem emès les candidatures municipalistes que formem part de les CAV (Candidatures Alternatives del Vallès) (podeu clicar sobre el text en negreta), el primer, en relació al discurs d'investidura que va pronunciar l'actual representant de les CAV, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola-CAV), en el ple de constitució del nou plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), on va ressaltar el fet que l'actualitat "els Consells Comarcals són institucions buides de competències, creades a partir d’un interès polític i no de les necessitats de la ciutadania" i va expressar la necessitat i compromís per "convertir aquest òrgan comarcal en una institució realment al servei de la ciutadania, un instrument per defensar els drets socials i els serveis públics, per lluitar contra l'atur". Carles Escolà exercirà el càrrec durant un any, moment en què serà substituït per un altre company o companya de les CAV, i les retribucions assignades en aquests quatre anys aniran directament a donar suport a l'activitat política municipalista que desenvolupen les CAV al Vallès Occidental.

El segon comunicat, és una resposta de les CAV a la convocatòria extraordinària i d'urgència d'un nou ple del consell comarcal aquest passat divendres, on PSC, CIU, ICV-EUiA, ERC i PP s'han repartit el pastís de càrrecs i retribucions del nou consell (CCVOC), i al qual no ha assistit el nostre representant en senyal de protesta per les formes en què s'ha convocat, on la urgència no estava en cap cas justificada. La nova presidenta -que ha augmentat la seva retribució respecte l'anterior president- serà l'ex-alcaldessa de Polinyà, Pepita Pedraza (PSC), després del pacte subscrit entre PSC, CIU, ICV-EUiA i ERC. Recordar que els regidors sociovergents de l'Ajuntament de Barberà Antonio Báez i Pere Ramon també són presents al ple del consell comarcal vallesà, aquests acumulant un altre càrrec institucional i retribucions econòmiques.
Posem els consells comarcals al servei real dels municipis i les persones? Posem els consells comarcals al servei real dels municipis i les persones? Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 20:59:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates