AVUI 26 DE MARÇ...

Des de l’EAB hem volgut titular aquesta nota amb la llegenda “Avui 26 de març...” perquè volem compartir amb vosaltres el que farem avui tenint en compte la tasca política desenvolupada anteriorment.

L’EAB no es va impulsar per governar, únicament, l’Ajuntament de Barberà. L’EAB es va impulsar per fer política a la nostra ciutat des del carrer, i el teixit associatiu de la ciutat, i des de l’Ajuntament, i tenint en compte que sense el primer compromís, estar al carrer, no té sentit està en el segon, l’Ajuntament.

Avui l’EAB no participarà en l’apartat de precs i preguntes, però perquè la nostra tasca política no és preparar-nos per avui sinó treballar quotidianament. A més avui estarem al carrer, perquè per nosaltres el nostre compromís polític amb l’EAB té l’origen en el nostre compromís anterior, i també actual, en col•lectius associatius de la ciutat que ja fa anys que funcionen.

I tot això ho diem per informar a veïnes i veïns i entitats de la ciutat de com som i com fem les coses. Sabem que cada cop més persones tenen clar que el que defensa i proposa l’EAB té el seu origen en un treball constant, de formiguetes, quotidià, on la teoria i les idees tenen clara correspondència amb el que practiquem cada dia. Però a vegades també cal respondre a qui des de la mala fe ens acusa d’electoralistes o oportunistes. Si electoralisme és està treballant dia rere dia per la nostra ciutat i per fer possible que els nostres mètodes i propostes polítiques s’apliquin des del carrer i des de l’Ajuntament, benvingut sigui aquest electoralisme. I sobre l’oportunisme, sí, el vam tenir el 27 de maig de 2007 quan vam presentar el nostre programa de treball i no hem defallit en el seu desenvolupament, en enfortir les nostres propostes i compromisos.

El passat 14 de desembre de 2009 un membre de l’EAB entrava una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per demanar poder consultar el conveni entre Ajuntament i Caixa Catalunya, origen de la promoció d’habitatge protegit que es va sortejar fa unes setmanes. La regidora Cristina Conde ens va convocar i durant les vacances de nadal vam poder consultar aquest expedient. Però la història no comença aquí. El 12 de gener de 2006, Antonio Robles, Antonio Castillo i Albert Vilar (representant a Caixa Catalunya), firmaven un acord per construir "habitatges de protecció oficial de lloguer" que estaven "previstos per al jovent de Barberà" (la foto adjuntada correspon a la firma d'aquest d'acord i podeu consultar la notícia aquí http://www.bdv.cat/bdv/noticies/detall.php?apartat=&noticia=756). Per aquest motiu el 30 de juny de 2005 l’Ajuntament de Barberà s’havia adherit a un conveni Conveni Marc de col•laboració que havien subscrit Diputació de Barcelona i Caixa de Catalunya. Dies després d’aquesta firma, el 22 de febrer de 2006, es celebrava un ple municipal on tots els grups municipals es van posicionar al respecte d’aquest conveni entre Ajuntament i Caixa Catalunya-Proviure. Finalment, el 17 de novembre de 2009, la Junta de Govern municipal (on només consta la participació de regidors i regidores de l’equip de govern) procedien a l’aprovació de les Bases que regirien el procés d’adjudicació dels 81 habitatges.

Tot això ho expliquem perquè la realitat tan lamentable que s’han trobat les persones adjudicatàries dels 81 habitatges, en principi, de protecció oficial té el seu origen en l’any 2005. I també ho expliquem perquè volem que conegueu de primera mà la tasca política municipalista que desenvolupem. Això també ho podeu fer consultant la nostra pàgina web, mirant l’apartat de “Temes d’Acció Política i Veïnal” i, en relació al tema de la nota d’avui, la secció d’Urbanisme i Habitatge http://eab-barberadelvalles.blogspot.com/search/label/Urbanisme%20i%20Habitatge. Sigueu vosaltres mateixes i mateixos els que tragueu les conclusions sobre la tasca política que fem.

Tornant al ple municipal d’avui, tots els grups polítics, govern municipal i oposició, s’hauran preparat els seus discursos, hauran consultat el conveni en els darrers dies i, àdhuc, algun regidor ja ha anunciat que presentarà diverses mocions –i suposem que seguirà amb l’estratègia de fer llargues intervencions. Tots tindran el seu protagonisme mentre s’han estat durant anys, per activa o per passiva, legitimant polítiques urbanístiques i d’habitatge com les que ens han portat a la crisi actual i a la situació que estan patint les veïnes i veïns adjudicatàries dels 81 habitatges de lloguer de protecció oficial. Els afectats i afectades parlaran al final, quan tots s’hagin posat medalles o s’hagin acusat mútuament. Paciència i ànims a les persones i entitats que intervinguin a precs i preguntes! En tot cas, ens ha arribat, que avui se les sentirà a la Plaça de la Vila.

I què fa la gent de l’EAB? Doncs continuar fent política, però avui sense intervenir en el ple, però estan al carrer, impulsant altres iniciatives.

Finalment, ens volem dirigir a la directora de Ràdio Barberà, María José Velázquez, perquè faci possible un debat sobre polítiques urbanístiques i d’habitatge a la ràdio pública i municipal barberenca. Nosaltres, com EAB volem tenir aquest debat, cara a cara i públicament, amb la regidora d’urbanisme, Cristina Conde, que esperem i desitgem que accepti també la invitació. Restarem a l’espera de la resposta.
AVUI 26 DE MARÇ... AVUI 26 DE MARÇ... Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 17:24:00 Rating: 5

2 comentaris:

  1. Gràcies a l'EAB, pel vostre suport!!

    ResponElimina
  2. Sou collonuts/des!!! Els k kobren no tenen ni idea de l'assumpte, i vosaltres que no hi sou al consistori, en teniu mes info k ells...

    Gràcies per recolzar els veins del 213 de la Ronda Santa María, us estem mlt agraïts i agraïdes.

    Adeu!

    ResponElimina

Sora Templates