L’EAB presenta al•legacions a la proposta de Pressupost Municipal 2010 del govern municipal

La suma econòmica del conjunt d’al•legacions presentades per l’EAB en el capítol de despeses previstes pel govern municipal arriba als 589.581,5€. Les al•legacions es concentren en les assignacions econòmiques que s’assignen l’alcaldessa (un increment de més del 4%) i la resta de l’equip de govern (increments del 0,13%, 1,96%, 2,09% i 4,1%); en els sobre-sous que no creiem necessaris en l’administració pública; o en despeses evitables com la de la ineficient Oficina Municipal d’Habitatge. D’aplicar-se les propostes que es fan des de l’EAB suposaria que 489.000€ es podrien estalviar o destinar a polítiques actives al servei de tots i totes les veïnes de Barberà.

Altres partides en diferents matèries, tant de la proposta de despeses com d’ingressos que ha fet el govern municipal, podien haver estat objecte d’al•legacions, però les dificultats per poder analitzar amb temps suficient la proposta pressupostària -només 15 dies per poder fer-ho en el període nadalenc- ha suposat que es presenti, a banda de les al•legacions concretes que us comentem, una sèrie de preguntes que esperem siguin respostes per part del govern municipal i, així, tenir una millor informació, malgrat ja estiguem fora del període d’al•legacions i siguin inevitables, almenys per aquest proper any.

Les preguntes que s’han presentat en relació a la proposta de Pressupost Municipal 2010 tracten els següents temes genèrics:

- La subcontractació de serveis municipals bàsics, que passarien dels 3 milions d’euros.
- Els contractes temporals a l’Ajuntament que tindrien un cost de 450 mil euros.
- Les altres remuneracions, més enllà del sou oficial, del personal contractat a l’Ajuntament, que arribarien fins els 174 mil euros.
- L’increment del 5% en l’assignació general de despeses destinades als òrgans de govern municipals, que passarien de 234.967,56€ a l’any 2009 a 246.899,20€ a l’any 2010.
- Les partides catalogades com “altres despeses” en diferents regidories, que pujarien fins els 550 mil euros.

Altres preguntes es centren en empreses municipals com Sabemsa o Aisa; la redistribució de partides pressupostades en diferents regidories respecte l’any anterior; la previsió de multes en base a lleis no aprovades encara; o la rebaixa en l’impost municipal que paga l’empresa privada “Carpes de Barberà”. Tota la informació detallada la podeu trobar al document que us annexem i que van lliurar el passat divendres 8 de gener a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Us agrairíem que feu difusió d’aquest correu electrònic a qualsevol veïna i veí que creieu que li pugui interessar aquesta informació. Moltes gràcies. Una abraçada i salut!

Enllaç al document:
http://docs.google.com/leaf?id=0B-fQa0LaEbB4NGY4ZmFiZmYtY2JiOS00YjRhLWI2ZTItMzFhOWYyNTQxOTA2&sort=name&layout=list&num=50
L’EAB presenta al•legacions a la proposta de Pressupost Municipal 2010 del govern municipal L’EAB presenta al•legacions a la proposta de Pressupost Municipal 2010 del govern municipal Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 13:05:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates