Per la cultura i la festa populars feta pel veïnat i per les entitats barberenques

El 27 de maig de 2007 ens presentàvem a la ciutat -no sense respondre a una dinàmica de treball polític municipalista que es remunta a més anys enrere- amb "30 compromisos/30 propostes" on ens posicionàvem respecte un tema que crèiem clau: la identitat barberenca i la cohesió social, on exposàvem el següent:

La identitat barberenca ha estat un tema on, potser, s’ha patit d’una manca de referents que serveixin per cohesionar el veïnat ja establert i el nouvingut. S’ha patit d’immobilisme i d’un desinterès per no promocionar la creació de nous referents identitaris populars i barberencs, que adaptin el passat i el present de la ciutat. El jovent, en aquest sentit, ha de jugar un paper imaginatiu, propositiu i actiu per construir noves expressions de cultura popular i de festa al carrer que ajudin a cohesionar la població ja establerta amb la nouvinguda [...]" i s'exposàvem aquestes dues línies de treball:

- (27) Barberà necessita d’elements identitaris i d’arrelament propis que ajudin a estimar la ciutat i què el veïnat estigui cohesionat. Des de l’EAB ens comprometem a impulsar i treballar en la construcció, a partir del passat i present de la ciutat, d’elements i recursos de cultura popular i festius que siguin construïts, organitzats i desenvolupats des del propi veïnat.

- (28) Barberà necessita incorporar el Ripoll a la vida quotidiana de la ciutat. Des de l’EAB ens comprometem a fer d’aquest espai un recurs singular i distintiu de la ciutat que cal preservar. A més a més, treballarem perquè l’àrea fluvial i agrícola del Ripoll i el bosc de Santiga siguin al Parc Agrari del Vallès i preservar-ho d’una forma definitiva i efectiva.

Aquesta tasca, on persones que formen part de la candidatura estan directament implicades, s'ha anat desenvolupant i en aquest context cal entendre el posicionament que fem públic avui respecte alguns temes que creiem no s'han deixar passar ni deixar de valorar i, sobretot, i insistiem, cal que ens posicionanem, i que guarden relació a darrers esdeveniments que en l'àmbit de la cultura i la festa populars estan succeint en la nostra ciutat.

Esquerra Alternativa per Barberà.
Per la cultura i la festa populars feta pel veïnat i per les entitats barberenques Per la cultura i la festa populars feta pel veïnat i per les entitats barberenques Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 13:39:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates