L'EAB elabora un primer informe sobre el Pressupost Municipal 2014 de Barberà del Vallès

En aquest informe sobre el Pressupost Municipal 2014 (PM2014) el que fem és informar al conjunt de la població de Barberà del Vallès, fent accessible el contingut íntegre del PM2014, i contribuir a promoure l’anàlisi crítica i presa de consciència col·lectiva sobre els l’evolució i estat dels comptes municipals. Volem contribuir a què el conjunt de veïns i veïnes estiguin millor informades i siguin persones actives en temes d’interès públic i municipal, com és el Pressupost Municipal que es fonamenta, com veurem, en les aportacions necessàries i solidàries que fem tots i totes les contribuents, i més directament els i les contribuents d’aquesta ciutat.

Des de l’actual govern municipal (PSC-CiU) ens volen fer caure a la trampa que el PM2014 és, exclusivament, la fotografia d’un moment donat, sense marge per la política, la ideologia, l’ètica -o la seva mancança- i fugint de qualsevol responsabilitat davant d’uns comptes públics que també són resultat del que han fet persones que porten més d’una dècada al capdavant dels darrers governs municipals. Professionals polítics com Ana del Frago o Antonio Báez, porten participant de forma clau en els governs municipals de la ciutat des de l’any 2001, i sembla com si la situació actual, centrant-nos en el cas de Barberà, personatges com ells (i no només) no tinguin cap mena de responsabilitat en l’ús que han fet i fan dels comptes públics municipals. 

Us animem a consultar els materials que compartim amb vosaltres, i també a difondre’ls i compartir-los, per tal que tots i totes prenguem consciència i actuem.

Els materials que compartim són els següents:

També us afegim els tres materials com a documents adjunts en aquest correu.

Els documents de Despeses i Ingressos del Pressupost Municipal 2014 són documents originals elaborats des del propi Ajuntament de Barberà del Vallès. Són documents que reben els partits polítics amb representació al Ple Municipal, un accés que no tenim la resta de teixit associatiu i polític i veïnat de la ciutat, que hem de fer mans i mànigues per poder-los aconseguir, quan el més senzill és que hi hagués un accés directe des de la web municipal, com reclamem a les conclusions del nostre informe.

Per últim volem deixar clar que aquest informe és un primer pas en la nostra acció política municipalista que desenvoluparem durant els següents mesos, tenint present que som una força política d’una naturalesa diferent a la resta, ja que ens basem en un activisme quotidià i de proximitat, on els ritmes els marquem nosaltres mateixes a partir de les nostres possibilitats com a veïns i veïnes organitzades políticament. És per això que també us animem a sumar-nos al nostre espai perquè contra més gent siguem més possibilitats tindrem de treballar més temes col·lectivament. Som conscients que amb el difícil accés que tenim a la informació del dia a dia de l’ajuntament (un difícil accés imposat i responsabilitat dels darrers governs municipals) l’informe que presentem necessitarà d’un desplegament i aprofundiment en els diferents temes que tracta, i així ho tenim present. En tot cas, aquest és un pas inicial que volem compartir i que vol motivar la mobilització col·lectiva i que considerem del tot útil. Una aportació més.

Per últim dir-vos que hem posat en actiu el ‘hastagh’ #PM2014BdV per si voleu difondre i/o comentar l’informe o el tema del Pressupost Municipal també a través de Twitter.

Una abraçada, i seguim...
L'EAB elabora un primer informe sobre el Pressupost Municipal 2014 de Barberà del Vallès L'EAB elabora un primer informe sobre el Pressupost Municipal 2014 de Barberà del Vallès Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 16:26:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates