Pacte sociovergent a Barberà i Ple de Constitució

Aquest dimarts ja s'ha fet efectiu el pacte sociovergent a Barberà. No és nou. Esperem conèixer públicament la lletra petita d'aquest pacte, com també ens agradaria conèixer la resta de converses que el partit amb més suports en vot a les darreres eleccions ha tingut amb la resta de partits amb presència al ple. Si aposten per la transparència haurien de començar per explicar aquestes converses. Així entendríem millor que la PCPB optés per defensar i proposar el seu candidat, com també va fer el PP, i que EUiA, coneixedora del pacte sociovergent no optés pel seu candidat i el seu programa i preferís votar en blanc, donant un vot de confiança al futur govern sociovergent.

El que és ben cert, és que en aquesta legislatura, després dels resultats electorals, s'obria la possibilitat de deixar governar a la llista més votada en minoria, obligant-la a negociar una a una les polítiques municipals, un fet que hagués suposat també, i no ho dubtem, una obertura dels debats a la ciutat i un aprofundiment democràtic. Hagués reclamat també una actitud més activa de tots i totes les regidores i grups municipals. Ara tindrem un ple municipal i un govern municipal no molt diferent dels anys anteriors. Tindrem més del mateix, però amb un dinàmica que no hem de passar per alt: CiU, amb uns resultats molt modestos respecte altres conteses electorals a Barberà, ha salvat els mobles d'un PSC local que ha tret els seus pitjors resultats electorals de la mà d'Ana del Frago, malgrat el marquèting polític, perdent vots a tots els barris, a excepció del Parc Europa i Parc Central i una molt tímida recuperació respecte les darreres eleccions municipals a La Romànica. Aquesta també és una realitat, una realitat sobre la qual voldríem que la gent reflexionés, perquè seran ells i elles qui governaran, amb tot el dret, però també amb tota la decadència.

Per acabar, no volem passar per alt la situació que es va viure dissabte passat en la constitució del nou consistori, denunciant que aquest ple havia de ser d'accés públic per a tot el veïnat de la ciutat, com deixa ben clar el vigent Reglament Orgànic Municipal de Barberà. Però un pacte entre tots els grups municipals, entre ells EUiA, va transformar un acte públic en privat i exclusiu per a unes poques persones. En pocs dies, hem passat de les bones paraules en transparència i participació per part de la majoria de grups municipals en el marc de la campanya electoral, a les velles i males pràctiques d'opacitat i privilegis. No sabem res de les converses entre el partit més votat i la resta de partits, com hem dit, com tampoc se'ns ha informat d'uns acords que privatitzaven una sessió pública i d'accés lliure. I van haver-hi accions populars de protesta organitzades des del moviment dels i les acampades a l'exterior de la sala de plens, totalment legítimes i normals. L'estrany seria que no hi haguessin, perquè els governs municipals i els càrrecs electes també tenen una responsabilitat clara amb la situació que estem vivim i patint en l'actualitat, essent un engranatge més d'un sistema que en nom de la democràcia i el políticament correcte es lucra del sistema públic i es privilegia a si mateix i, Barberà, no és una excepció. Al marge d'aquests actes reivindicatius legítims, van haver-hi expressions verbals pujades de to, insults, de persones que estaven al carrer i de persones que estaven dins el consistori, que considerem totalment fora de lloc, unes i altres, com també les pujades de to físiques que van protagonitzar algunes persones a la sortida del ple, i sobre les quals totes les parts presents i les persones, tinguin o no tinguin responsabilitat directa, hauran d'analitzar críticament i treure conclusions per tal que no es tornin a repetir.

L'EAB, fidel als seus compromisos i a les seves pràctiques, ja ha fet públic els seus ingressos i despeses de campanya, i al mateix temps ja ha començat a treballar en el seu Programa d'Actuació Municipal, a través de la tramitació d'instàncies a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per conèixer l'organització i despesa en càrrecs polítics i directius d'empreses municipals en la darrera legislatura, iniciatives sobre les quals us anirem informant un cop analitzem les dades.


Pacte sociovergent a Barberà i Ple de Constitució Pacte sociovergent a Barberà i Ple de Constitució Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 16:27:00 Rating: 5

2 comentaris:

  1. La PCPB ja va publicar en el seu dia la valoració sobre els resultats electorals i va deixar clar que la nostra opció és un govern en minoria que hauria d'arribar a acords amb la resta de forces als temes importants de la legislatura: pressupost, sous, equipaments, etc ...
    Hem estat convidats per l'alcaldia per tractar del tema i aquesta ha estat la nostra posició.

    ResponElimina
  2. una posició coherent, no com altres, i que compartim com posem de manifest a la valoració que fem. la nota de premsa valora més el fet de les reunions posteleccions que hi ha hagut, sobre les quals hi ha hagut opacitat en general, en tot cas, merci!

    ResponElimina

Sora Templates