Balanç de la visita del SAT a Barberà del Vallès

El passat 27 de febrer vam tenir el plaer que ens visités a Barberà del Vallès el company Néstor Salvador, del Sindicato Andaluz de Trabajadores y Trabajadoras (SAT). La visita s’emmarcava en una ronda de xerrades dels i les companyes del SAT a diferents poblacions del Vallès Occidental.

El Néstor va fer un repàs exhaustiu del que ha estat la lluita sindical, política i comunitària del SAT, tant al camp com a les ciutats andaluses sota la premissa de recuperar el bé d’ús i la propietat pública, col·lectiva i comunal de la terra i els objectius fonamentals de “pa, treball i sostre”. Aquesta lluita impulsada des del sindicat, però més enllà dels centres de treball al camp i a la ciutat, ha comportat nous processos de socialització i sensibilització polítiques dels i les andaluses, i també una resposta repressiva que suposa que centenars de membres i participants de les accions del SAT acumulin multes, denúncies i penes judicials. 

En el debat es van tractar aspectes relacionats amb el paper de l’agroecologia al camp andalús, la lluita sindical a Somonte, l’escenari polític existent i per obrir en les properes eleccions autonòmiques i municipals a Andalusia i els processos d’unitat popular existents a Andalusia.


Des de l’assemblea de l’EAB-CUP agraïm la visita i la proximitat amb la que el Néstor Salvador va desenvolupar la xerrada i la seva estada a Barberà. Les seves paraules i la seva experiència viscuda posa de manifest el compromís que el SAT té amb el poble treballador andalús i la seva nació: Andalusia. Un compromís que també sempre està al costat del poble treballador català. Per últim, remarcar que aquest acte era el primer que realitzàvem, oficialment, com EAB-CUP, i per a tots i totes les veïnes de Barberà que formem part d'aquest espai municipalista és tot un orgull que un company de lluita andalús ens acompanyés en aquesta renovada etapa que encetem. 

Balanç de la visita del SAT a Barberà del Vallès Balanç de la visita del SAT a Barberà del Vallès Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 12:16:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates