#27S Acte de campanya a Barberà de la CUP-Crida Constituent: “Només desobeint podem garantir els drets de tots i totes”.

Entremig de la campanya de proximitat a Barberà que anem desenvolupant des de l’assemblea de l’EAB-CUP per tal de socialitzar, ampliar i activar el suport popular a la proposta política de la CUP-Crida Constituent per a les històriques eleccions d’aquest proper 27 de setembre i el post-27S, aquest passat dilluns 21 de setembre vam comptar amb la presència de 4 candidates a la llista de la CUP-CC a la demarcació de Barcelona: Mireia Vehí (lloc 8è), Joan Garriga ‘Nana’ (lloc 9è), Albert Díez (lloc 47è) i Agustín Cintas (lloc 73è).

Mireia Vehí, sociòloga i activista especialitzada en qüestions de migracions, drets humans, gènere i interculturalitat. Ha estat vinculada a moviments okupes i ha militat a Tanquem els CIE, va remarcar que "només desobeint podem garantir els drets de tots i totes" i que no es tracta només de votar “sinó continuar autoorganitzant-nos" posant de manifest la necessitat de què “"ens cal institucionalització pròpia” a més d’anar a les institucions a canviar-les i posar-les al servei de la gent. En la seva intervenció també va insistir a no deslligar cap acció política d’una anàlisi i pràctica feministes on la prioritat és posar "la vida al centre de totes les polítiques". Finalment, va concloure la seva intervenció interpel·lant-nos amb la preguntar en relació amb moment polític que vivim tots i totes: "si no ho fem ara, quan?".

Joan Garriga ‘Nana’, reconegut activista cultural, social i polític, ha format part de moviments socials de base, amb un vinculació destacada a l’àmbit municipalista, a Sant Pere de Ribes, on va ser regidor de l’UM9-CUP entre els anys 2007-2015. En Nana va remarcar que “gràcies a la mobilització popular i autoorganitzada vivim el moment actual d'oportunitat objectiva de ruptura amb l’Estat espanyol en clau social i nacional", posant de manifest que “les possibilitats de transformació social són clares” si som ferms i fermes amb exercici el dret a l’autodeterminació i l’exercici de totes les sobiranies. També va assenyalar que l’espai polític de la CUP ha de seguir "guanyant poder polític, on apareixeran contradiccions i on el més important serà com les acabem gestionant”. En relació a la tasca a desenvolupar a una institució com el Parlament de Catalunya va expressar “que ha de ser una trinxera i un mur de contenció” on assegurem que per davant i darrere de qualsevol acció política estarà el poder popular i l’activació i mobilització del carrer, “com estem fent als ajuntaments”.

Albert Díez, mestre d’escola pública a la nostra ciutat i reconegut activista badienc va iniciar la seva intervenció remarcant que per ell “la CUP-Crida Constituent és l'única candidatura de ruptura q podem votar" afegint que Junts pel Sí és “Junts pel No per a la classe treballadora catalana”. Va recordar que a l’any 2012 tornava “a votar amb il·lusió després de molts anys de no fer-ho en eleccions que no fossin municipals”, votant a la CUP-Alternativa d’Esquerres. Va exposar l’experiència viscuda a Badia del Vallès, on va ressaltar que “la CUP és l’únic espai polític que es pren seriosament i de forma sincera i honesta combatre la segregació urbana i el desequilibri territorial dels del punt de vista social i de classe”. Va posar de manifest que les altres opcions polítiques que parlen de canvis socials i territorials a Catalunya i l’Estat espanyol parlen sistemàticament de “fer una truita però sense trencar cap ou”. Finalment va advertir que aquest proper 27 de setembre “potser és l'única oportunitat de canviar les coses i tombar la troika".

La darrera intervenció va ser la més emotiva, amb les paraules del company Agustín Cintas, treballador de Panrico i un dels protagonistes en majúscules i en positiu de la vaga que van tenir lloc a la planta de producció de la nostra comarca. Agustín va voler agrair en primer lloc “el suport del poble de Barberà amb els i les treballadores de Panrico” i que aquest agraïment el féssim extensiu a altres companys i espais associatius i polítics de la ciutat. La seva experiència durant la vaga, amb altres companys i companyes, i el paper que va jugar la CUP i en especial la diputada Isabel Vallet justifiquen, en paraules de l’Agustín, "el meu suport a la CUP... per l'ajuda rebuda en la lluita de Panrico". Va preguntar-se "què fem els i les treballadores amb la CUP?” responent: “doncs ser protagonistes de la independència social que també defensa la CUP, que siguem partíceps de tot" i que a partir del 27 de setembre amb la CUP-Crida Constituent “es pot aconseguir una situació millor pels i les treballadores”. Per últim ens va convidar a “tenir memòria”, memòria “davant del paper que determinats partits i sindicats van jugar durant la vaga de Panrico” i en tants d’altres exemples on el poble treballador català ha estat sistemàticament perjudicat i menystingut.


Notícia feta a partir de les notes preses durant l'acte per companyes de l'assemblea de l'EAB-CUP.

#27S Acte de campanya a Barberà de la CUP-Crida Constituent: “Només desobeint podem garantir els drets de tots i totes”. #27S Acte de campanya a Barberà de la CUP-Crida Constituent: “Només desobeint podem garantir els drets de tots i totes”. Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 2:15:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates