Des de Barberà, compromeses amb la Consulta! Compromeses amb el dret a l’autodeterminació!

Aquest proper 11 de Setembre recordarem que fa 300 anys que el poble català es troba sotmès a la monarquia borbònica. Amb aquest manifest, en primer lloc, volem recordar a totes aquelles persones que ho han donat tot pels drets socials i nacionals del nostre país. Als voluntaris i voluntàries de la Guerra de Successió, a les treballadores i sindicalistes, als milicians i milicianes republicans, als maquis i a totes les persones que van formar part de la lluita antifranquista i la resistència independentista i llibertària. Sense ells i elles avui no podríem ser on som, no seríem qui som. Sense que unes persones decidissin donar-ho tot pels altres, aquestes línies no podrien ser escrites. Per tots ells i elles avui no seríem un poble en marxa que vol decidir el seu propi futur sense cap mena d’ingerència. I volem aprofitar aquest històric i transcendental 11 de Setembre per retre el nostre més sentit homenatge a tots ells i elles.

En segon lloc, i tornant al present, els darrers anys tampoc han sigut pas fàcils per les classes populars catalanes. Ens hem trobat entre la ràbia i la misèria provocada per les polítiques d'austeritat. Però també amb l’esperança i la il·lusió d'un poble que ha tornat a prendre els carrers, a indignar-se contra aquells que es pensaven que podien dictar el nostre futur, triar el camí de les nostres vides en contra de nosaltres mateixes o tallar les ales als nostres somnis i necessitats col·lectives. En aquests darrers anys hem vist com el poble català s'ha indignat, s'ha rebel·lat, i ha cridat ben fort des de places i carrers que som poble, som poder popular, i ho volem decidir tot per nosaltres mateixes.

En aquest marc de lluites contra l'austeritat i per la recuperació de la sobirania, la tenacitat del moviment popular ha aconseguit la convocatòria d'una Consulta sobre el futur de Catalunya per al proper 9 de Novembre. Consulta que actualment es veu amenaçada per la incapacitat dels nostres propis governants i les actituds dilatòries per seguir afavorint als més acèrrims opositors al procés de mobilització popular que es viu al nostre país: les elits econòmiques catalanes i espanyoles i la intransigent Espanya del No, que de la mateixa manera que no permet decidir sobre si volem continuar sotmesos a un règim monàrquic, no permet decidir sobre si s'han de rescatar bancs o persones o no permet decidir a les dones sobre el seu propi cos, tampoc vol sentir ni a parlar del dret a decidir dels pobles sobre el seu propi futur.

Nosaltres com a EAB i des de Barberà del Vallès, no estem disposades a ser còmplices de cap retallada en els drets socials, nacionals i democràtics al nostre país. Ni tampoc volem deixar passar l’oportunitat de ruptura i d'apertura d'un procés constituent, que ens pugui portar a superar un règim polític, econòmic i cultural que ens vol fer esclaves de per vida. És per això que el compromís de l’EAB amb la Consulta del 9 de Novembre, i el dret a l‘autodeterminació, és total, i des d'aquí emplacem a tot el veïnat i a tot el teixit associatiu, polític i sindical de Barberà del Vallès a treballar plegades en la defensa d'aquest dret democràtic i a desobeir -per sentit democràtic- qualsevol intent de privar al poble català d'expressar-se lliurement i com vulgui el proper 9 de Novembre.

I fem una crida especial als i a les barberenques compromeses amb els drets socials, nacionals i democràtics a participar actívament als actes organitzats en motiu de la Diada a Barberà del Vallès, a sumar-se i participar a la V en el #Tram24 i a assistir a la manifestació convocada per la CUP i la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista, i on participarem des de l’assemblea de l’EAB, a partir de les 18:30, a Plaça Tetuan de Barcelona, i on remarcarem que desobeirem per garantir els drets democràtics del nostre poble.

Aquest 11 de Setembre diguem-ho fort i clar, també des de Barberà, el 9 de Novembre, votarem Sí o Sí! I exercirem la democràcia!


Assemblea de l’EAB
8 de setembre de 2014
Des de Barberà, compromeses amb la Consulta! Compromeses amb el dret a l’autodeterminació! Des de Barberà, compromeses amb la Consulta! Compromeses amb el dret a l’autodeterminació! Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 17:36:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates