Nota de valoració Trobada Construïm Alternatives


Ahir, dissabte 6 d’abril, es va realitzar la Trobada “Construïm Alternatives” convocada per Gent de Gramenet, La Trobada de Nou barris,  Alternativa d’Esquerres de Cornellà i les Candidatures Alternatives del Vallès, de les que forma part l’Esquerra Alternativa per Barberà. L’objectiu proposat era posar en comú experiències, lluites alternatives i idees enfront les retallades, la corrupció i el capitalisme. 
A primera hora del matí ens vam inscriure després d’un agradable esmorzar de benvinguda. Seguidament es va portar a terme una introducció general on s’explicava l’objectiu de la jornada i com es desenvoluparia aquesta. Un cop acabada la introducció ens van distribuir en diferents tallers participatius temàtics, els quals estaven guiats per ponents especialistes (democràcia, amb Joan Tafalla; economia, amb Jordi García Jané; qüestió nacional i social, amb Xavier Domènech; i experiències de lluita, amb Josep Bel) i un cinquè taller temàtic dedicat al futur de la lluita conjunta. 
Cap a les 12 del migdia van finalitzar els tallers i es va fer una posada en comú entre totes les persones assistents sobre les conclusions extretes a cada grup de treball. Una vegada  finalitzada l’assemblea, vam fer  un petit vermut seguit d’un dinar amenitzat amb música. 
La valoració de les persones assistents i de les entitats convocants ha estat molt positiva, ja que hi ha hagut una gran participació. S’han inscrit 180 persones de més de 30 entitats diverses, on destacarien les PAHs, assemblees del 15-M, assemblees de joves, col·lectius de dones, plataformes sobre el deute, plataformes en defensa de l’educació pública i la sanitat, mitjans de comunicació alternatius, cooperatives o espais polítics municipalistes i de base, amb una representació molt important de barris i pobles del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. 
La intenció  era començar a  compartir un espai on poder fer un vincle més fort entre els diferents grups de cada municipi, per intentar enfortir, d’aquesta manera,  els espais i dinàmiques de lluita. L’ experiència la valorem com molt bona i positiva, i el mateix reconeixement per part de tots i totes d’haver fet una primera presa de contacte ens a compromès a donar seguiment i plantejar una segona trobada que treballarem perquè tingui lloc durant el proper mes de maig.
Nota de valoració Trobada Construïm Alternatives Nota de valoració Trobada Construïm Alternatives Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 16:39:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates