El pas a EAB-CUP: seguim la nostra política arrelada a Barberà i contribuint a l'exercici de totes les sobiranies

Aquest passat divendres 10 d’abril vam celebrar l’acte públic on compartíem el pas que hem fet des de la nostra assemblea d’esdevenir EAB-CUP, reforçant la interacció entre experiències que, des del municipalisme i el treball polític de base i arrelat a barris i pobles, configura l’espai polític de la CUP. Per nosaltres, que ja estàvem participant en espais conjunts des de Barberà i des del Vallès Occidental, ha estat un procés viscut amb normalitat i que volíem compartir amb la presència de companys i companyes que coneixen bé aquest procés perquè també són protagonistes des de diferents àmbits. Aquestes companyes van ser l’Anna Gabriel, de la CUP, Albert Díez, de l’AEB de Badia del Vallès i l’Antonio Baños, periodista i membre de Súmate. 

Cadascuna va compartir la seva experiència, l’Anna des de la proximitat del seu compromís amb la CUP de Sallent i també a l’Oficina Tècnica de suport parlamentari de la CUP-AE, i exposant la importància de treballar la unitat popular des de cada barri i poble a través d’un procés que no ha de ser precipitat però sí constant i ferm en el desplegament d’una política conseqüent des del punt de vista ideològic i pràctic i des del punt de vista social, local i nacional. L’Albert Díez, des de l’experiència municipalista de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), la importància i necessitat del respecte mutu i de tenir present que estem davant d’un procés polític que s’adapta a cada realitat local, però que és un procés comú que es desenvolupa de forma diversa i suma des del reconeixent mutu de saber a Badia l’espai referencial per a les persones que volen canviar les coses de veritat i a millor és a través de l’AEB i, per exemple, a Vilanova i la Geltrú, amb la CUP local d’aquest municipi garrafenc.  Finalment, l’Antonio Baños va exposar l’oportunitat que suposa desplegar i exercir, des de la participació i voluntat popular, l’autodeterminació i la independència i la construcció d’un nou país, i més quan el gran capital catalano-espanyol, europeu i americà no estan a favor, al mateix temps que va remarcar la importància de trencar amb les dicotomies interessades que volen aixecar un conflicte entre persones de diferents orígens, quan la convivència és un fet i l’avenç social i comunitari d’una catalunya plenament sobirana en tots els aspectes és una millora per les classes populars del nostre país sempre que participin actívament del procés constituent, un aspecte que assegura potencial contrahegemònic del procés català davant les imposicions que tradicionalment imposa el capital i el patriarcat.  

Des de l’assemblea de l’EAB-CUP volem agrair l’assistència i participació, amb un esment especial per l’Anna, l’Antonio i l’Albert. I a seguir! per canviar-ho tot a millor a Barberà i des de Barberà.
El pas a EAB-CUP: seguim la nostra política arrelada a Barberà i contribuint a l'exercici de totes les sobiranies El pas a EAB-CUP: seguim la nostra política arrelada a Barberà i contribuint a l'exercici de totes les sobiranies Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 19:32:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates