L'EAB PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE ARE L'ESTACIÓ

Des de l'espai municipalista barberenc EAB us volem fer extensives les al·legacions al projecte d'Àrea Residencial Estratègica de l'Estació de Barberà del Vallès que han estat registrades als volts de la una del migdia al Registre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, just avui que acabava el període informatiu i d'al·legacions. La demanda final feta a les al·legacions es demanar la congelació del projecte perquè el sector afectat pugui ser definit amb uns criteris d'urbanització que respectin les necessitats i la demanda d'habitatge de la població barberenca i tinguin com a premissa bàsica i essencial l'ús racional del sòl urbanitzable municipal.

No volem deixar per alt la intervenció de la persona que ostenta temporalment la representació d'Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago, en el Diari de Sabadell. Ens preocupa que parli que l'ARE de Barberà sigui caracteritzat per la promoció d'habitatge protegit, quan segons les mateixes dades del Pla Director Urbanístic (PDU), els preus de l'habitatge protegit de preu concertat i d'habitatge concertat superarà els 200.000 €, i no oblidem que dels 114 habitatges amb categoria de protegit 52 habitatges superarien aquests preus, quedant en entredit que el 50% dels habitatges siguin, real i efectivament, de protecció pública com diu l'Alcaldessa (us adjuntem un full estret del mateix PDU de tres pàgines on podreu fer els càlculs vosaltres mateixes, tenint en compte que heu de distingir entre superfície total i superfície útil, i que en el preu final resultant caldrà sumar el 7% d'IVA, els preus de constitució d'hipoteca i el preu final de les superfícies útils, és a dir, garatge i traster). Que cadascú i cadascuna tregui les seves conclusions entorn als interessos que defensa el PSC de Barberà i EUiA de Barberà, tots dos al govern municipal.

Ens preocupa que un govern municipal que s'autoproclama d'esquerres (PSC-EUiA) accepti que l'ARE de Barberà, respecte la resta d'ARE de la comarca del Vallès Occidental, presenti el percentatge més baix de protecció oficial respecte la necessitat que marca el Pla Nacional per l'Habitatge d'arribar a la xifra del 15% d'habitatges protegits sobre el total del parc d'habitatges existent de cada municipi. Per això sembla de riure que l'Alcaldessa digui que l'ARE de Barberà és la tercera àrea més petita de tot Catalunya. Petita respecte què? Aquí és on cal situar el debat, perquè l'extensió i realitats de cada municipi de Catalunya és diversa i complexa.

Ens preocupa que l'Alcaldessa parli d'actuacions sobre les quals es parla des de fa molts anys, i ara s'esmentin com a novetat, i més preocupant que no es faci cap esment al barri de Ca n'Estaper en tota la seva intervenció. De promeses ja en van unes quantes, i l'ARE a sobre admet dubtes en la seva viabilitat econòmica en el cas de Barberà.

Ens preocupa que un govern municipal que s'autoproclama d'esquerres (PSC-EUiA) defensi el procés participatiu que s'ha desenvolupat entorn a l'ARE, ja que des de l'11 d'abril de 2008, dia en què es van enregistrar a la Generalitat els comentaris de l'Alcaldessa i dos tècnics municipals respecte la proposta d'ARE, les primeres notícies oficials (l'EAB ja va parlar sobre aquest projecte durant la Festa Major) no han arribat a Barberà fins el darrer ple municipal de novembre, quan a la majoria d'ajuntaments on hi ha previstos fer ARE es va informar i discutir la proposta a la primavera, arribant-se fins i tot a convocar referèndums populars sobre el tema.

Us animem a què llegiu aquestes al·legacions i les distribuïu de la manera que cregueu convenient, i us animem també a utilitzar mecanismes de democràcia directa per posicionar-vos davant de polítiques municipals que res tenen a veure amb els interessos i necessitats dels i les barberenques. Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o comentari. Una abraçada i salut!

Esquerra Alternativa per Barberà
22 de desembre de 2008.
L'EAB PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE ARE L'ESTACIÓ L'EAB PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE ARE L'ESTACIÓ Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 23:21:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates