Moltes gràcies pels 552 vots i seguim construint l'alternativa

Des de l'EAB volem donar les gràcies a les 552 barberenques i barberencs que han donat el seu vot per la candidatura. Per molt poquet no hem obtingut representació al Ple Municipal (han mancat entre 40-50 vots), que era un dels nostres objectius, encara que no l'únic. Amb els resultats a la mà, i malgrat que 11.905 persones no van acudir a les urnes (49,4% d'abstenció), els resultats de l'EAB són un clar exemple de mobilització i participació, ja que considerem que molt bona part de les veïnes que han donat el seu vot per l'EAB provenien de l'abstenció o noves votants, ja que PCPB i EUiA han mantingut resultats, el que perd PSC és el que guanya el PP i bona part dels vots d'ERC són els que sumen CIU. L'entrada de l'EAB a l'Ajuntament hagués suposat la pèrdua de l’hegemonia política dels de sempre a Barberà i obrir una finestra a una altra forma de fer política des del Ple Municipal i que ja es desenvolupa des del carrer i no només per part de la gent que formem part de l’EAB. En tot cas, des de l'EAB volem deixar molt clar a totes les persones que ens han votat, i també a la població de Barberà, que seguirem construint l'alternativa i fent política municipal a la ciutat, des del carrer i fent ús actiu i transgressiu dels mecanismes de participació veïnal i associativa que es disposen des de l’Ajuntament, donant resposta al nostre Programa d’Actuació Municipal. No tenir representació al Ple Municipal no significa que no puguem aplicar i desenvolupar el nostre programa i, encara menys, fer política municipal. Al revés, tots i totes les barberenques hem de ser conscients i tenir clar que som agents polítiques que podem canviar i transformar la realitat que ens envolta. I en aquest procés volem animar a les 552 barberenques i barberencs que han dipositat la seva confiança en l'EAB a què facin un pas més i contribueixin de la forma que puguin i vulguin a enfortir l'EAB i, sobretot a enfortir la vida política municipal.


La jornada d'ahir i les setmanes prèvies per la gent de l'EAB han estat d'un creixement personal i col·lectiu que no oblidarem, on hem passat molt bons moments junts, i també d’altres moments que hem necessitat de l’abraçada entre companys i companyes. També ens ha arribat el suport i la simpatia de veïnat que ens anava mostrant el seu desig de canvi i la il·lusió perquè l'EAB entrés a l'Ajuntament per canviar-lo de veritat. Volem remarcar la feina feta per tots i totes les companyes, centrant-nos en el nostre projecte i no en els demés, des de la proximitat i estant als carrers i places de la ciutat, compartint amb la gent. Tampoc volem oblidar-nos del cop de mà que han donat altres persones que no estan vinculades directament a l’EAB, una ajuda que ha fet possible el desenvolupament de la campanya electoral, que ha tingut un pressupost final de 3.100 €, posant-se de manifest que amb un pressupost modest es pot explicar i difondre amb normalitat un projecte polític en una ciutat com Barberà. Tampoc ens volem oblidar dels i les nostres companyes de coalició i coordinació comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès, i volem felicitar-les pels resultats obtinguts, així com volem estendre aquesta felicitació també a les Candidatures d’Unitat Popular de tot el país. Les CAV han obtingut al Vallès Occidental 13.790 vots (16 regidores i regidors), el que pot suposar arribar al segon conseller comarcal, on el vots de l’EAB sumen i seran útils amb els de la resta de candidatures.


No volem tancar aquesta valoració sense oblidar alguns inconvenients que volem que ajudin també a la reflexió de tothom i totdon i que ajudin a no repetir aquestes situacions en les properes eleccions municipals. Uns són de caire general i que han tingut també un efecte clar a nivell municipal, com seria la pujada del vot en blanc, passant de 225 vots a l'any 2007 a 487 a l'any 2011, posant més difícils la superació del 5% als partits petits que no pas al grans i, indirectament, beneficiant a partits com el PSC a Barberà. I això ho saben molt bé la gent d’aquest partit. Aquest diumenge vam poder veure com apoderats i interventors del PSC i, també alguna treballadora municipal, pressionaven a les taules perquè el vot en blanc s’ampliés més enllà d’un sobre buit. Tenim constància de què en una taula ho van aconseguir. Això també és important que se sàpiga, ja que en el recompte també es poden fer "créixer" el volum de vots en blanc, no només a través del vot directe a urnes. Més inconvenients van ser que les butlletes de l’EAB no estiguessin visibles o es tapessin amb les d’altres partits. Tenim constància d'aquest fet a dos col·legis (Torre d'en Gorgs i Ca n'Amiguet), en els dos únics col·legis que no van tenir apoderats i apoderades de forma permanent. Un altre inconvenient va ser que en repetides vegades s’hagués de recordar a apoderats i apoderades del PSC que traiessin la seva publicitat política de les taules de vot, una pràctica que la llei electoral no permet, per molt que el número 2 del PSC escridassi i insulti a apoderats de l’EAB que complien amb el seu deure de demanar que es retiressin. Per últim, deixar constància de la desaparició i destrucció sistemàtica i organitzada del poc material que en propaganda política de l’EAB hi havia a places i carrers, on en alguns casos tenim constància de la participació de persones vinculades a partits polítics de la ciutat. Que ens aquests dies de campanya l’EAB semblés l’enemic a batre o a neutralitzar per part d’alguns partits polítics i algunes persones ha de fer reflexionar a tothom. I a aquests partits i a aquestes persones només els hi diríem que es dediquin al mateix que s'ha dedicat l'EAB en aquests 4 anys i en aquesta campanya: a generar i enfortir espais de treball comuns i a fer política defensant i posant en pràctica les seves idees i propostes, tenint clar que el nostre enemic no és un altre que el sistema polític i econòmic que patim la immensa majoria de persones al món i que a Barberà té uns clars representants i unes clares responsabilitats, també, en l’àmbit de la política municipal, en la d’ara i en la del passat recent. I que contra aquesta realitat actuarem i lluitarem políticament de forma responsable, activa i compromesa en benefici del conjunt de la ciutat i de la població que viu més precàriament.


Un petó i una abraçada a tots i totes. Moltes gràcies i...

seguim construint l'alternativa!!!


Esquerra Alternativa per Barberà - CAV
23 de maig de 2011

Moltes gràcies pels 552 vots i seguim construint l'alternativa Moltes gràcies pels 552 vots i seguim construint l'alternativa Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 1:47:00 Rating: 5

1 comentari:

  1. RESULTATS ELECTORALS A BARBERÀ (24.085 PERSONES AMB DRET A VOT):

    ABSTENCIÓ: 11.905 persones (49,4%)
    PSC-PSOE: 4047 persones (16,8%)
    PCPB: 2043 persones (8,4%)
    PP: 1882 persones (7,8%)
    CIU: 1160 persones (4,8%)
    EUiA: 919 persones (3,8%)
    EAB: 552 persones (2,2%)
    Blancs: 487 persones i altres* (2,0%)
    ERC: 467 persones (1,9%)
    PxC: 456 persones (1,8%)
    Nuls: 167 persones i altres* (0,6%)

    *Durant el recompte de la nit electoral alguns vots nuls van passar a ser vots blancs.

    ResponElimina

Sora Templates