Escola Marta Mata, que no ens prenguin el pèl!!

Sobre el projecte material de l'escola pública Marta Mata s'està parlant molt darrerament, però des de l'EAB voldríem incidir en un aspecte sobre el qual sembla que es vulgui passar de forma desapercebuda per part del passat i actual govern municipal.encapçalats per Ana del Frago. Com ja vam informar en la nostra Nota Informativa Municipal núm. 3, de juliol de 2010, el govern municipal es va gastar una mica més d'1 milió d'euros per adquirir part dels terrenys on es vol construir l'escola, afegint aquests terrenys als que ja eren de titularitat pública, havent-hi una escriptura pública de compravenda des del 31 de maig de 2010.

L'opció per la compra de terrenys per l'escola no l'hem vist justificada en cap lloc per part del govern municipal, però entenem que apostar per serveis públics, en aquest cas educatius, és una necessitat i un deure i, per nosaltres, és benvinguda. En tot cas, no ens oblidem que aquesta escola es va començar a concretar amb el projecte especulatiu de l'ARE l'Estació, quan el projecte d'escola era una proposta molt anterior i prèvia a l'ARE, i no creiem que un projecte d'escola pública hagi de dependrà d'operacions urbanístiques especulatives, sinó de la necessitat social, que hi és.

En tot cas, ens volem centrar en un aspecte encara més pervers de tot el procés en el qual s'ha vist immers el projecte d'escola Marta Mata. I és que aquest milió d'euros no ha anat a un agent privat, que mira només pel seu benefici lucratiu, no. Amb qui estava negociant l'Ajuntament de Barberà i amb qui va firma el contracte de compravenda que va suposar el pagament d'una mica més d'un milió d'euros és amb la Fundació Hospital de Sant Pau, una entitat que depèn (amb càrrecs directius de caire polític, no oblidem) de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Bisbat de Barcelona..

Ens fem tres preguntes. La primera és: si no hagués existit l'operació especulativa de l'ARE l'Estació (augmentant els nivells de densificació i construcció d'habitatges respecte el Pla General d'Ordenació Urbana vigent), la Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Bisbat haguessin demanat els mateixos diners que van demanar amb l'operació especulativa concretada? La segona: com és que Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Bisbat, sense ser entitats d'ànim de lucre, fan negoci a costa de diners públics municipals amb uns solars on anirà una escola pública? I, la tercera: per què la Generalitat ara es nega a construir una escola ens uns terrenys sobre els quals ha rebut una clara plusvàlua o enriquiment?

La veritat, és que no entenem l'estratègia negociadora del passat govern municipal, ja que amb aquest milió d'euros s'ha engreixat l'economia, no ja de l'Ajuntament de Barcelona, sinó també d'entitats privades (el Bisbat) i una Generalitat que, havent rebut uns diners, ara es nega a construir. Les presses per firmar aquesta venda, així com l'actual situació on el Govern de la Generalitat no aposta encara activament per la construcció de l'escola (malgrat es vulgui vendre el contrari) ens fan pensar que tota l'operació ARE l'Estació i, de retruc i malauradament l'escola Marta Marta, responen a una altra sèrie d'interessos que res tenen a veure amb les necessitats de la ciutat i ara, més que mai, amb la de les famílies afectades i que tenen la seva canalla en aquesta escola matriculada, així com el personal educatiu. La darrera pregunta que ens fem, i li fem al passat govern municipal i a l'actual, és: no hagués estat millor, posats a endeutar-nos i invertir en escola pública a la ciutat, destinar aquest milió d'euros per a la construcció en un solar 100% públic, com podrien ser els terrenys que ara també es volen cedir a la Generalitat per construir un nou d'institut? Fins al moment era més urgent l'escola, no l'institut i, de moment, els mateixos que es neguen a construir són els que s'han embutxacat aquest milió d'euros de l'economia municipal, i la canalla continua sense escola. I responsables polítics d'això? Cap.
Escola Marta Mata, que no ens prenguin el pèl!! Escola Marta Mata, que no ens prenguin el pèl!! Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 16:41:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates