Pressupost municipal i Eleccions Municipals 2011

Des de l'Esquerra Alternativa per Barberà-CAV us volem informar que fins el dia 22 desembre -si no hem fet malament el càlcul dels dies hàbils- hi ha possibilitat de consultar a l'OAC el pressupost municipal que va ser aprovat en el darrer ple municipal i, si ho creieu convenient i necessari, fer al·legacions que vagin acompanyades de propostes en favor del conjunt del veïnat de la ciutat, sense oblidar les persones i col·lectius que estan patint de forma més dramàtica la crisi. Us animem a informar-vos i a exercir la democràcia directa. Nosaltres, com EAB, ho farem i presentarem propostes, com ho vam fer l'any passat -recordant que partits amb representació al ple no ho vam fer- i estem a la vostra disposició si necessiteu ajuda o suport en aquest sentit.

Enllaç on es fa pública, per part del Butlletí Oficial de la Provínica de Barcelona, l'aprovació provisional: https://bop.diba.cat/temp/12-022010034767.pdf#page=1

Per una altra banda, no volem deixar passar l'ocasió, de comentar els resultats de les darreres eleccions autonòmiques pensant en clau municipal. Sabem que no són conteses electorals comparables, però volem ser optimistes. A Barberà quasi un 45% de la població no va voler exercir el seu dret a vot i, per nosaltres, en un context de crisi i de descrèdit dels partits polítics tradicionals, sobretot dels que més s'han desviat de la seva ideologia, continua essent l'assignatura pendent. Cap partit polític amb representació al ple municipal fa cap referència en el darrer número de la revista municipal a l'abstenció, llevat d'un, curiosament el guanyador, CiU, per valorar molt positivament la participació. L'altra anècdota, la d'ICV, que només se'n recorda dels i les persones que han votat en general i, en particular, pels seus votants -per cert, el seu regidor va estar absent en el darrer ple on es va aprovar provisionalment el pressupost municipal, i no és la primera vegada.

Des de l'EAB sabem que el panorama polític a Barberà s'ha complicat, si només ens fixem en els resultats electorals de l'altra dia, i pensant des de l'esquerra, on la suposada esquerra esperem que aviat reconegui públicament dinàmiques que, des de la seva acció de govern, han donat ales al vot a partits clarament conservadors. En tot cas, som optimistes per tres raons: primera, perquè des de l'EAB continuarem com ho hem fet des del dia posterior a les darreres eleccions municipals, treballant en la línia que vam proposar i de la qual no ens hem desviat mai; segona, perquè creiem que, malgrat el fracàs de les esquerres tradicionals (PSC, ICV-EUiA i ERC), i no per la feina del "tripartit", sinó per la política que han seguit en aquests darrers 20 anys, el sentiment d'esquerres a la nostra ciutat continua ben viu i és ben necessari i urgent donar resposta a aquest sentiment i pensant tant en persones que exerceixen com no exerceixen el seu dret a vot; i, tercer, perquè amb els temps que corren, de descrèdit de governants, que han pensat més en el grup que en la seva ideologia i la col·lectivitat, i de crisi econòmica i d'atac frontal dels que més diners i poder tenen contra les classes populars, aquestes classes populars, més enllà de sigles de partits i sindicats, creiem que no es quedaran de braços plegats, com es va demostrar en la darrera vaga general i com es demostrarà en properes mobilitzacions.

Per tot això som optimistes de cara a les properes eleccions municipals, essent l'EAB la garantia per a tots i totes les barberenques d'una esquerra estrictament barberenca, amb veïns i veïnes vinculades al dia a dia del teixit associatiu de la ciutat, és a dir, que fa molt temps que fan política i aquesta pràctica mai l'han fet ni la faran dependrà de tenir o no representació al ple o de tenir un sou per això. I l'EAB també és garantia d'una nova forma de fer política a Barberà, que trenca amb les males pràctiques, el lucre en política, els abusos, la desinformació i aposta clarament per fer de l'ajuntament un instrument, des de la democràcia directa, del poble de Barberà, i no un instrument d'uns i unes poques. De tots i totes però des de projectes de ciutat inclusius i col·lectius. L'EAB és garantia d'il·lusió a Barberà, però no per vendre fum, sinó per després d'il·lusionar, convéncer.

Us aninem a participar del nostre projecte polític municipalista, d'esquerres i barberenc i, sobretot, a participar de forma activa de la política municipal, sigui de forma individual, col·lectiva, organitzada o no organitzada.

Esquerra Alternativa per Barberà - CAV
Pressupost municipal i Eleccions Municipals 2011 Pressupost municipal i Eleccions  Municipals 2011 Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 14:12:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates