Declaració de l’EAB davant l’anunci d’eleccions autonòmiques anticipades el proper 25 de novembre


L’Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) és un espai polític municipalista format per veïns i veïnes que participem en d’altres espais associatius i polítics de la ciutat i de la comarca. L’any 2007 vam fer una aposta clara, després d’anys de lluita en l’àmbit juvenil, per impulsar la unitat popular barberenca i fer de l’acció política institucional una expressió més per a la lluita que desenvolupàvem al carrer. 

En les passades eleccions municipals vam passar d’aconseguir poc més de 100 vots al 2007 a comptar amb el suport de 552 barberenques, quedant-nos a les portes d’obtenir representació, sense que partits com EUiA ni ERC variessin molt substancialment els seus resultats. En definitiva, vam mobilitzar en un context ja de crisi a veïns i veïnes que, molt probablement no s’havien mobilitzat electoralment fins llavors, amb un programa rupturista i una llista de gent compromesa en el teixit associatiu de la ciutat. Aquest va ser el nostre orgull: contribuir, des de Barberà, a una forma de fer política que s’estèn pel territori i que està en disposició, realment, de fer trontollar les regles del joc que ens han imposat sempre des de dalt, i sempre els mateixos, aquí i arreu. 

En aquest context, arribem a la tardor de 2012, amb un avançament electoral d’una CiU, que fa seguidisme dels de sempre a Barberà, i que a nivell de Catalunya retalla drets socials i serveis públics de la mà del PP, la mateixa política que estan imposant a nivell estatal. Aquests dos partits ens volen portar a una nova transició, jugant la carta de la identitat nacional de forma supèrflua i sense contingut social, per perpetuar el domini i explotació d’una minoria sobre la majoria. La primera ja la coneixem la classe treballadora barberenca i catalana i, el pitjor de tot, la patim avui en dia. 

Una nova generació de barberencs i barberenques, de catalans i catalanes, no volem una segona transició, no volem un nou frau. Volem construir una nova estructura d’estat, des del punt de vista social i nacional, on la plena sobirania sigui exercida pel poble en tots els aspectes. Volem exercir el nostre a dret a decidir tot: quin tipus d’estat volem, quin tipus d’ajuntament volem, quin tipus d’economia volem, quins pressupostos municipals volem... No ens fa por decidir, no ens fa por res, ho volem tot. 

Davant d’aquesta realitat l’EAB no pot ser una convidada de pedra, bàsicament, perquè les seves militants no són convidades de pedra. I només a tall d’exemple, en els darrers dies, membres de l’EAB han participat d’assemblees de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca, de l'organització Endavant-OSAN, de l’Espai Jove de Festa Major, de les Candidatures Alternatives del Vallès, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, del Kol·lectiu de Dones de Barberà, de l’Assemblea de Joves de Barberà o de Revolta Global; han assistit a la convocatòria antifeixista del 12 d’octubre a Barcelona o han recollit avals per la CUP-Alternativa d’Esquerres. I estarem a les convocatòries de jornades de lluita i vaga general convocades pels sindicats catalans i moviments socials. No volem ser convidades de pedra, i com a EAB volem fer una crida a totes les barberenques a què no ho siguin, ni abans ni després del 25 de novembre.

És per tot això que, com assemblea de l’EAB, volem donar el nostre vot de confiança i suport a la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres, perquè malgrat el temps just que s’ha tingut, el procés està en marxa i estem segures que defensarà un programa d’actuació política rupturista i esperançador, i tindrà el seu reflex positiu en les dinàmiques de construcció de la Unitat Popular al Vallès i al país.

Al mateix temps, aquest procés també ha estat protagonitzat per companyes nostres de la comarca que ens mereixen tot el respecte i confiança. Perquè són dels nostres, i perquè estem convençudes que faran la mateixa tasca que faríem nosaltres a l’ajuntament: contribuir a la construcció d’un nou model de ciutat des del punt de vista de la participació, la transparència i dels drets de les persones; al desenvolupament d’unes polítiques econòmiques i socials justes amb les persones, el territori i el medi ambient; i a desterrar els privilegis de classe.


El vot de confiança i suport que volem donar a la CUP-Alternativa d’Esquerres es farà efectiva amb els següents acords:

  1. L’Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) fa una crida a les barberenques a què participin de les lluites socials locals i comarcals i, a més a més, es posicionin de la forma que considerin més útil davant les properes eleccions anticipades del 25 de novembre.
  2. L’Esquerra Alternativa per Barberà té molt clar que el vot és una opció personal, però fem una crida als nostres simpatitzants i militants a què reforcin projectes polítics que 1) s’oposin a l’immobilisme des del punt de vista del debat nacional, social i econòmic i 2) no justifiquin, en qualsevol sentit, les polítiques de retallades en drets socials i laborals.
  3. L’Esquerra Alternativa per Barberà considerem que la defensa de la Constitució Espanyola, de la monarquia, de l’autonomisme, del federalisme només entès en clau catalana i la construcció europea des del neoliberalisme i els mercats, són posicions immobilistes. Aquest immobilisme continua beneficiant a una minoria enfront a una majoria i que no suposarà cap avenç en la millora de les condicions de vida del conjunt de catalans i catalanes i, sobretot, de la classe treballadora.
  4. L’Esquerra Alternativa per Barberà reconeix que hi ha diferents projectes polítics d’esquerres d’àmbit supramunicipal al nostre país que s’oposen a l’immobilisme i es presentaran a les eleccions, prioritzant en diferent grau el debat nacional, social i econòmic. Considerem que caldrà estudiar mecanismes de diàleg en el futur més pròxim amb tots aquests projectes, però sense oblidar que per on han de començar aquests diàlegs és des del carrer i des de l’àmbit municipal, donant prioritat al ‘barri-isme’ i municipalisme per sobre de les estructures de partit tradicionals, una forma de fer on les Candidatures Alternatives del Vallès estan avantatjades i poden aportar tota la seva experiència.
  5. Tenint present les afinitats i dinàmiques polítiques i de lluita social existents al Vallès Occidental i al país, considerem que l’opció política que millor representa aquesta oposició frontal a l’immobilisme que diem i que fa interactuar la lluita política amb i des dels moviments socials amb l’acció política institucional, és la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres.
  6. Recollint les propostes que es van presentar reiteradament a les diferents assemblees obertes arreu del territori, s’han d’acabar d’establir, consensuadament i el més urgent possible, els criteris de control, seguiment i participació de tots els agents socials implicats en el dia a dia de la candidatura.
  7. L’Esquerra Alternativa per Barberà continuarà treballant, com a membre de les Candidatures Alternatives del Vallès, en enfortir i facilitar la unitat popular al Vallès Occidental amb la resta de moviments socials i les CUP de la comarca.
  8. L’Esquerra Alternativa per Barberà considera que, essent important el 25 de novembre, el més important és que seguim reforçant els espais unitaris de lluita social a la nostra ciutat i a la comarca, construint i fent efectiva una alternativa d’esquerres des de la Unitat Popular a Barberà i al Vallès Occidental.

19 d'octubre de 2012, Barberà del Vallès
Esquerra Alternativa per Barberà
Declaració de l’EAB davant l’anunci d’eleccions autonòmiques anticipades el proper 25 de novembre Declaració de l’EAB davant l’anunci d’eleccions autonòmiques anticipades el proper 25 de novembre Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 4:03:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates