Materials i valoració de les Jornades Construint Alternatives dedicades al cooperativisme

Des de l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) volem compartir amb totes vosaltres les valoracions que hem fet de les Jornades Construint Alternatives dedicades al cooperativisme, així com fer accessible el desenvolupament dels actes que vam organitzar amb els vídeos de cada sessió, sobretot per les persones que no vau poder i que esteu interessades en aquests temes.

Des de l'EAB valorem molt positivament les jornades, tant pel seu transcurs com pel seu contingut. El cooperativisme ha estat plantejat des d'un punt de partida general, el del capitalisme, posant de manifest el fracàs i l'amenaça del capitalisme en el desenvolupament d'unes societats justes, solidàries i en equilibri i ben integrades amb el medi natural. I aquest context de necessitat de lluitar contra el capitalisme amb altres alternatives socials, polítiques i econòmiques, el cooperativisme és un instrument vàlid quan respon a una dinàmica i estratègia col·lectiva i estructurada, a un posicionament polític, des de l'autonomia de cada projecte i dels pobles, de consolidar una contrahegemonia al capitalisme que l'acabi superant. Això és el que vam entendre de la interessant i propera exposició en l'acte inaugural de les jornades que ens va fer el company Josep Manel Busqueta. Les següents sessions van centrar-se en la presentació de projectes que, cadascú amb en el seu àmbit, responen a aquest cooperativisme posicionat, compromès i que treballa en xarxa per bastir una vertadera alternativa al capitalisme. Ara és moment, com vam valorar des de l'EAB, de discutir i decidir actuacions des del nostre activisme quotidià en relació a exemples, coneixements i propostes que es van anar tractant en els quatre dies de jornades.

Per últim volem agrair la col·laboració de Josep Manel Busqueta (Seminari d'Economia Crítica Taifa), Àlex Vilalta (Cooperativa Integral Catalana), Arnau Galí Montiel (Coop57), Ramon Sosas i Sebastià Ruiz (Som Energia) i Raúl Velasca (La Trilla) així com agrair també la presència i participació en les jornades a totes les persones assistents.

Aquí podeu consultar els vídeos que hem fet de cada edició. L'edició no és molt bona, perdoneu, però estem aprenent, que és el que creiem importa:


- Sessió Inaugural, 9 d'abril de 2013, Sala Salvador Allende de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie:

Josep Manel Busqueta "Els cooperativisme com a transformació social enfront el capitalisme".


- Segon dia, 10 d'abril de 2013, Ateneu de Barberà:

La iniciativa de la Cooperativa Integral Catalana, amb Àlex Vilalta.


- Tercer dia, 11 d'abril de 2013, Sala Salvador Allende de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie:

La iniciativa de Coop57, amb Arnau Galí i Montiel.


- Quart dia, 12 d'abril de 2013, Ateneu de Barberà:

La iniciativa de Som Energia, amb Ramon Sosas i Sebastià Ruiz.

La iniciativa local barberenca La Trilla, amb Raúl Velasco.


Materials i valoració de les Jornades Construint Alternatives dedicades al cooperativisme Materials i valoració de les Jornades Construint Alternatives dedicades al cooperativisme Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 17:51:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates