Acte de suport a l'ocupació de Somonte a Barberà del Vallès

Cartell de l'acte a Barberà del Vallès

BARBERÀ
I EL VALLÈS AMB SOMONTE

El passat 4 de març va fer un any de l’ocupació de Somonte per part de jornaleres i jornalers del Sindicat Andalús de Treballadors i Treballadores (SAT). Commemorant aquest primer any d’ocupació repassaven tota la feina feta, on expressaven que «hem de sentir-nos orgullosos i orgulloses que les terres de Somonte en un any hagin donat més feina i vida que en 50 anys d’explotació pels terratinents i la Junta d’Andalusia. Ningú es podia creure que en tan poc de temps i amb tan pocs mitjans, només amb les nostres mans i les vostres s’hagi aconseguit sembrar 55 hectàrees de blat, 20 de girasol, 2 de cigrons, 200 oliveres, 1.500 alzines, garrofers, etc. 2 ha de faves, 1 de patates, cebes, alls coliflor, cols, bledes, pastanagues, pebrots etc.. 70 ha de drena, s’ha posat en reg per degoteig 5 ha de terra. Comptem amb un corral de 29 ovelles i 5 cabres, gallines, i galls, millores en la infraestructures del mas, etc. construcció d’un hivernacle».

Ara, des de diferents organitzacions polítiques i sindicals catalanes, s’ha engegat una campanya de suport i solidaritat, que s’ha anomenat “Un Euro per Somonte”, que tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig, i al Vallès Occidental les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han assumit el compromís d’impulsar un acte central a la ciutat de Barberà del Vallès, organitzat a través d’una de les seves integrants, l’Esquerra Alternativa per Barberà, on es posi de manifest el suport de vallesans i vallesanes i les CAV a aquesta iniciativa i recollir fons econòmics solidaris amb Somonte.

L’acte al Vallès Occidental, tindrà el lloc el proper dissabte 27 d’abril, a partir de les 12h a l’Ateneu de Barberà (carrer Sant Pere 4), on comptarem amb la presència amb el jornaler i sindicalista andalús Javier Ballesteros, membre del SAT-SOC, i participant de l’ocupació de Somonte, que explicarà l’origen, situació actual i necessitats de l’ocupació de Somonte. L’acte també servirà per recollir fons econòmics solidaris amb Somonte i el vermut que tancarà la jornada serà íntegrament destinat a la iniciativa.

Les necessitats més urgents que hores d’ara tenen a Somonte són dues: la de fer una bassa per acumular l’aigua pels conreus a l’estiu i una furgoneta per poder treure la producció, doncs acumulen multes per treure producció amb cotxes particulars (la Guàrdia Civil persegueix totes les coses en les quals poden intimidar i enfonsar l’ocupació) i ara ve el gruix de la collita, i la intenció de la campanya “Un euro per Somonte” és poder contribuir a les dues necessitats dels companys i companyes andaluses. 

Hi ha 5 raons per a seguir donant-li suport, perquè aquesta és una lluita:

- Contra l’atur que a Andalusia és de quasi un milió i mig de persones sense feina (35% d’atur). Somonte crea feina i la posa sota el control dels treballadors/es.  

- Contra la privatització d’unes terres que havien estat expropiades per la Junta d’Andalusía feia anys, les va deixar abandonades i ara les volia vendre.

- Per la defensa de la propietat col·lectiva/pública perquè no volen ni la propietat ni la distribució de la terra entre els ocupants, sinó que segueixi sent pública.

- Respectuosa amb l’entorn, seguint criteris de certificació ecològica, amb projectes de recuperació de llavors autòctones...

Us animem a participar de l’acte d’aquest proper dissabte 27 d’abril a Barberà i a sumar-vos a la  iniciativa solidària amb Somonte.
Per a més informació:
Per últim, agrair la col·laboració dels i les companyes de l'organització política Lluita Internacionalista en l’impuls i coordinació de la campanya de suport i solidaritat amb Somonte.

Solidaritzem-nos amb Somonte!

Esquerra Alternativa per Barberà - CAV
Acte de suport a l'ocupació de Somonte a Barberà del Vallès Acte de suport a l'ocupació de Somonte a Barberà del Vallès Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 10:00:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates