NOTA DE PREMSA JORNADA DE REFLEXIÓ DE L'EAB

El passat dissabte 7 de novembre una cinquantena de persones van participar en les jornades de reflexió de l'EAB, que es van celebrar a la Torre d'en Gorgs. Les dues primeres sessions del matí van servir per explicar els orígens de la candidatura municipalista barberenca i per fer un repàs a la trajectòria política de l'EAB i, també, per fer autocrítica sobre determinats aspectes de funcionament. En aquest sentit es va remarcar la necessitat de què a la ciutat sorgís un espai polític de base, veïnal, impulsat directament per persones vinculades al teixit de la ciutat però amb una clara intenció d'obrir i compartir la candidatura amb el conjunt de veïnat que pugui sentir-se identificat amb el projecte que, a dia d'avui, s'ha anat aconseguint mica en mica. Al mateix temps es va ressaltar la tasca realitzada per l'EAB essent l'únic espai polític de la ciutat que ha impulsat actes i activitats d'informació i sensibilització entorn a temes de ciutat que generaran un gran impacte i que han estat descuidats per la resta de formacions polítiques de la ciutat i pel govern municipal, almenys, més enllà del ple municipal. Es va destacar el treball polític realitzat entorn els projectes d'autovia interpolar o de l'ARE L'Estació, fent diferents tipus de treballs (des de caminades o jornades informatives o de debat, al·legacions argumentades i amb propostes alternatives, intervencions al plens municipals, etc.) que han fet possible debats públics a la ciutat, un aspecte que no han volgut encapçalar la resta de formacions polítiques de la ciutat, i que també ha forçat al govern municipal ha donar explicacions sobre aquests projectes al veïnat. En tot cas, es va posar de manifest la necessitat de seguir i enfortir el treball a una escala de carrer, amb el veïnat, per fer possible un canvi de baix a dalt de la política municipal i les formes de participació del veïnat en els afers col·lectius i comunitaris.

La tercera sessió va servir per posar sobre la taula i discutir aspectes concrets a treballar en els propers mesos en la línia de fer realitat una forma diferent de fer política a la ciutat compromesa i conseqüent amb els objectius fundacionals de l'EAB: contribuir a fer un ajuntament diferent, obert al veïnat i a les seves experiències i necessitats i allunyat dels interessos personals i la cobdícia que ha fet de la política un negoci i una professió; contribuir a fer activa i directa la participació veïnal a l’ajuntament i en els afers col·lectius; i contribuir a fer una ciutat viscuda i amb la que el veïnat s’identifiqui. També es va posar de manifest que aquesta nova forma de fer política ha de fer possible, entre d'altres aspectes no menys importants, el canvi del panorama polític institucional a Barberà.

Les jornades van concloure amb la paellada, que va servir per generar un espai més distès i festiu entre les persones assistents i va ser un bon punt i seguit en la tasca política municipalista de l'EAB a Barberà.

Esquerra Alternativa per Barberà
10 de novembre de 2009.
NOTA DE PREMSA JORNADA DE REFLEXIÓ DE L'EAB NOTA DE PREMSA JORNADA DE REFLEXIÓ DE L'EAB Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 0:50:00 Rating: 5

1 comentari:

  1. Felicitats pel Blog, tot ajuda a donar coneixement dels que pensem diferent que els partits polítics de sempre.

    Xavier A.

    ResponElimina

Sora Templates