Declaració de l'EAB davant la convocatòria de vaga del 29 de març.

Des de l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB), coherents i compromesos amb la nostra trajectòria política municipalista a la nostra ciutat, donem ple suport a la vaga del proper dijous 29 de març. A més, entenem que és una convocatòria que dóna resposta al nou cicle mobilitzador que és viu al nostre país i que té un clar reflex i expressió a Barberà. La vaga és un dret i un instrument per enfortir la nostra lluita col·lectiva contra les contínues agressions socials, laborals, culturals i polítiques que es van succeint en els darrers anys amb l'excusa de la crisi.

Si tenim el precedent de l'anterior reforma, protagonitzada pel PSOE, que va ser l'antesala de l'agressiva (contra)reforma que ara presenta el PP i avalen partits de dretes com CIU, CC i UPN, ara ens trobem que l'acomiadament pràcticament serà gratuït per a l'empresariat i el i la treballadora quedarà en la més crua precarietat. Destacaríem els següents aspectes de la (contra)reforma del PP:

- el i la treballadora acomiadada de forma improcedent perdrà més del 25% de la indemnització que tenia per dret fins ara; doncs es passa dels 45 dies per any treballat als 33 dies, podent arribar als 20 dies en determinats casos.

- el i la treballadora, a través de FOGASA (fons de garantia salarial) assumirà i pagarà quasi tot el cost del seu acomiadament (l'empresariat ara només assumiria 8 dies)

- l'acomiadament per causes econòmiques es flexibilitza , suposant que passi a ser procedent, i l'empresariat es podrà acollir a la seva aplicació de forma indiscriminada

- els convenis col·lectius deixaran de tenir valor i l’empresariat tindrà el poder de modificar aspectes salarials i de drets laborals únicament amb la justificació d’una disminució dels seus beneficis durant tres trimestres consecutius.

- l’empresari, unilateralment, tindrà l’opció de modificar salari, jornada, torns i llocs de treball.

- legalització i extensió de contractes de pràctiques per al conjunt de joves

- Les baixes mèdiques podran esdevenir la justificació per convertir un acomiadament en procedent.

En definitiva, una reforma que ens apropa més a relacions de vassallatge o esclavistes que a un sistema de drets i deures de corresponsabilitat entre treballadors i treballadores i empresariat. I una reforma que ja comença a tenir les seves conseqüències negatives a la nostra ciutat, havent-se passat de 2.964 persones registrades a l'atur al passat mes de desembre a ser, en el mes de febrer, 3.094, segons dades del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i quan el nombre de persones registrades a l'atur en el mes de febrer de l'any passat ja pujava a 2.851. Una altra dada que hauríem de retenir, és que a Catalunya els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) han pujat fins els 9.349 expedients al mes de gener d'enguany, quan la xifra pel mateix mes de l'any passat ja va suposar 4.972 expedients, i els acumulats en tot l'any 2011 van ser 55.432. Exemples com aquests són un clar indicador d'una reforma que no pensa en crear ocupació sinó en crear un mercat de treball el més proper al caciquisme.

En aquest context, des de l'EAB considerem que el sindicalisme és molt necessari, i un dret guanyat a base de lluita, per tots els mitjans, en el darrer segle, però el sindicalisme ha d'anar precedit d'una col·lectivitat conscient i organitzada que condicioni i marqui l'acció sindical en favor dels drets laborals col·lectius. I és en aquest sentit on cobra una importància vital el que faci cadascú i cadascuna i què fem des d'una escala de barri i de municipi. En això sempre hem insistit i continuem centrant la nostra dedicació i els nostres esforços.

És per això que des d'EAB et volem animar a participar i enfortir els espais unitaris que fa temps que treballen a Barberà per defensar els drets laborals i socials, com seria el cas del Comitè Barberenc pels Drets Socials, des d'on s'està organitzant la jornada de vaga a la nostra ciutat. Hem de fer que la jornada de vaga sigui un èxit a la nostra ciutat per contribuir de forma general a donar un missatge clar i contundent al PP i a CiU, com a partits de l'empresariat, d'oposició a la reforma, i també marqui un nou camí en l'acció sindical de CCOO i UGT, mancat de combativitat , i passin a una acció més ferma i decidida, i alhora coordinada amb altres sindicats i moviments socials per defensar d'una forma més efectiva i real a la classe treballadora.

Recordeu: Convocatòries 29M a Barberà:

- Dimecres 28, a les 22:30h. Cassolada a la Pl. de la Vila. Fem soroll per la vaga!

- 29M, a les 7h al mercart municipal. Piquet al mercat i pel centre!

- 29M, a la tarda. Manifestacions a BCN. Organitzeu-vos per poder arribar-hi!

http://comitebarberadretssocials.blogspot.com.es/


Declaració de l'EAB davant la convocatòria de vaga del 29 de març. Declaració de l'EAB davant la convocatòria de vaga del 29 de març. Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 19:11:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates