Presentació del projecte i documental "La Kosturica"


El passat 10 de maig va tenir lloc la presentació del documental “La Kosturica: Una experiència d’agroecologia”, on vam comptar una de les seves protagonistes, la barberenca Maria Giner, i el director del documental, el Sergi Moreno i Soler. L’acte va servir per conèixer de primera mà la iniciativa i projecte agroecològic de La Kosturica, de Canovelles, al cor del Vallès, una comarca on infraestructures i activitats urbanes s’inserten en un medi natural i també agrícola no sempre des de l’equilibri. La Kosturica es una mostra de com fer possible aquest equilibri des de l’activitat agrícola i des de l’agroecologia, fent possible un projecte que va més enllà de l’abastiment de nombroses cistelles de productes de la pròpia horta. El documental és una eina molt útil per conéixer els objectius socials i també polítics que des del principi es van proposar els i les impulsores de la iniciativa agroecològica. A més, evita una narració bucòlica d’engegar i desenvolupar un projecte d’horta i de vida al camp, mostrant la quotidianitat en si mateixa, des de les pròpies tasques, vivències i sentiments que es reparteixen els i les seves impulsores.

Des de l’EAB volem mostrar el nostre interès i suport a iniciatives com la de La Kosturica, valorant com també a la nostra ciutat comencen a consolidar-se iniciatives d’aquest tipus, com la de Cal Mosquit a la ribera del Ripoll o l’Ecohorta Social de Barberà, impulsada per per la iniciativa de llar col·lectiva okupada de Can Pinxo i Can Panxo, al centre urbà de la ciutat, projectes de base que reforcen el vincle entre activitat agroecològica, arrelament al lloc, compromís social i polític i reforçament de les xarxes comunitàries i de proximitat.
Presentació del projecte i documental "La Kosturica" Presentació del projecte i documental "La Kosturica" Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 20:26:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates