El poder del poble per canviar-ho tot: Autodeterminació!!


En motiu de la Diada de l’11 de Setembre, des de l’assemblea de l’Esquerra Alternativa per Barberà (EAB), volem remarcar la nostra defensa i compromís amb el dret a l’autodeterminació del poble català. Un dret que hem de ser capaces d’exercir mitjançant l’auto-organització popular, fent ús de tots els instruments necessaris arribant, si cal, a desobeir qualsevol llei que impedeixi als i a les catalanes decidir lliurement sobre el nostre futur. Entenem que qualsevol llei que ho impedeixi no és pot considerar una llei democràtica.  

És per això que des de l’assemblea de l’EAB volem deixar clar que treballarem a la nostra ciutat fent pedagogia sobre el dret a l’autodeterminació i sobre la defensa d’un referèndum d’autodeterminació. Al mateix temps, entenem que ha de ser un procés didàctic on la paraula sobirania s'ompli de continguts sobre el model de país que volem construir. Un país pensat per satisfer les demandes i interessos del poble -tal i com defensen els plantejaments de la Unitat Popular, de la que en formem part- i no d'una elit corrupte. Els i les catalanes cal que construïm socialment la nostra nació com a garantia per poder plantejar i desenvolupar una alternativa a l’avenç del capitalisme, dotant-nos d'un model econòmic, polític i social propi, que posi final a un sistema que reprodueix retallades i aboca a la majoria a perdre-ho tot mentre uns pocs guanyen més que mai. Des de Barberà del Vallès no podem restar passives davant aquest procés, i hem de contribuir a canviar-ho tot. 

És per això que, des de l’assemblea de l’EAB, valorem molt positivament que l’11 de Setembre continuï essent una diada reivindicativa on el poble català sigui el protagonista, gràcies a les manifestacions convocades per l’Esquerra Independentista i anticapitalista, de les quals participen les CUP, arreu del territori. I, també, valorem molt positivament que aquesta mobilització popular al carrer vagi a més i sigui cada cop més massiva amb la iniciativa de la Via Catalana, organitzada per totes les assemblees locals de l’ANC, entre elles la de Barberà del Vallès. Una mobilització popular i de base on també s’expressarà la necessitat que esmentem de donar continguts a la sobirania política, a la independència, fent que la Via Catalana encercli la seu central de La Caixa, juntament amb altres iniciatives en aquest sentit. 

Us animem a participar activament en aquestes iniciatives populars, ja que la sobirania d'un poble no es guanya als despatxos, sinó amb la mobilització de la gent al carrer, que és la garantia del dret a l'autodeterminació i el seu exercici. Només està a les mans de tots i totes les catalanes que algun dia siguem lliures. 

Assemblea de l’EAB
Diada de l’11 de Setembre de 2013
El poder del poble per canviar-ho tot: Autodeterminació!! El poder del poble per canviar-ho tot: Autodeterminació!! Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 20:54:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates