Crònica de l'acte informatiu i solidari amb els i les treballadores de Panrico

Aquest passat dissabte va tenir lloc l'acte informatiu i solidari amb l'assemblea de treballadors i treballadores de Panrico - Santa Perpètua de Mogoda, organitzat pel Kol·lectiu de Dones de Barberà (KDB), l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) i l'Ateneu de Barberà. L'acte també va comptar amb la presència de treballadors d'Unipost, que també van explicar la seva situació i lluita.

A l'acte van assistir una vuitantena de persones, entre l'acte informatiu i l'actuació musical que va tancar la jornada, i es van acabar recollint 400€ que seran ingressats a la Caixa de Resistència dels i les treballadores de Panrico.

De l'acte, volem destacar algunes coses que van compartir els tres companys de Panrico, que ja han arribat als tres mesos en vaga, i que està essent seguida pel 80% de la plantilla. Destacaríem el fet que manifestessin que la vaga i el seu desenvolupament "no és una cosa per treure pit, no ens deixen més sortides..... no és una heroïcitat el que estem fent, és una desgràcia, però amb un sol company al carrer la unitat dels i les treballadores és i serà més forta". Aquesta cura d'humilitat i de realitat, expressada pels i les treballadores de Panrico, no ens ha de deixar de remarcar el valor de la seva lluita i l'exemple per al conjunt de la classe treballadora. Herois ho són pel que estan fent i el que representen.

Fent una crida a la solidaritat i agraint les mostres de suport, també van posar de manifest la manca de suport de qui consideren que poden i haurien d'estar donant suport a diari a la vaga de Panrico: "quan hi ha vaga general, anem els amics de sempre i després no es va on s'ha d'anar" fent al·lusió als delegats sindicals dels sindicats majoritaris que tenen capacitat (hores sindicals) per estar a la porta de Panrico i no ho estan fent. Durant el debat el tema de la unitat d'acció va ser un tema reiteratiu, un aspecte sobre el qual va quedar clar que calia posar més esforços per reforçar vagues com les de Panrico i estendre el seu exemple a moltes altres empreses que estan o poden estar en la mateixa situació.

També es va fer al·lusió, des dels treballadors i treballadores de Panrico, que no és només el conflicte laboral el que està precaritzant les seves vides i la de les seves famílies, arribant a situacions quasi insostenibles, sinó també la política de retallades generalitzades que agreuja encara més la situació per a les 300 famílies afectades. En aquest sentit es va esmentar la figura d'Oriol Junqueras, al qual se'l va retreure que mostrés la seva solidaritat amb la plantilla en vaga de Panrico mentre dóna cobertura política a la política de retallades que aplica CiU al govern, posant l'exemple, un dels treballadors, de com la pujada de taxes universitàries ha suposat una nova llosa afegida per a les famílies a l'actitud devoradora dels directius de Panrico.

Els treballadors de Panrico també van aprofitar per convocar-nos i demanar tota la solidaritat possible pel proper 13 de febrer als Jutjats de Sabadell, on serà jutjada la demanda que ha presentat l'empresa contra els i les treballadores en vaga. Les seves paraules van ser: “si realment creieu en la lluita obrera, s’ha d’estar el proper 13 de febrer als Jutjats de Sabadell”. Allà hi serem, on treballarem perquè els moviments socials del Vallès fem pinya amb els nostres vaguistes.

Des dels col·lectius convocants de l'acte, KDB, EAB i Ateneu de Barberà, volem agrair de tot cor la presència dels i les treballadores de Panrico, així com d'Unipost, i la col·laboració dels músics Vont I Teran-Khon Pasión. I també volem fer una menció especial i d'agraïment per tots i totes les veïnes que vau assistir a l'acte i heu fet possible una mostra clara i activa de solidaritat i ajuda mútua, que ha fet possible arribar fins al 400€ per a la caixa de resistència de Panrico.

I seguim…..

Crònica de l'acte informatiu i solidari amb els i les treballadores de Panrico Crònica de l'acte informatiu i solidari amb els i les treballadores de Panrico Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 12:14:00 Rating: 5

1 comentari:

  1. Molta força, ens veiem el dia 13 als jutjats! Seguim amb la lluita.

    Vont

    ResponElimina

Sora Templates