"L'EAB davant les eleccions municipals" nota sobre l'assemblea oberta del passat dissabte 7F

L’EAB va fer el passat dissabte 7 de febrer una assemblea oberta per explicar i debatre al voltant del nostre posicionament per a les properes eleccions municipals, que es celebraran el proper 24 de maig.

L’assemblea va començar exposant la tasca realitzada en aquests darrers quatre anys, seguint amb la línia del treball a la que ens vam comprometre en el nostre Programa d'Actuació Municipal. En aquesta primera part de l’assemblea es va posar èmfasi en el canvi de l’estratègia política en l’àmbit institucional (Ajuntament de Barberà), on s’ha passat d’una acció política centrada en participar, des del carrer, en l’elaboració de propostes polítiques, a través de donar informació i generar al·legacions a projectes municipals, mocions o intervencions al ple municipal, a una segona fase on el treball informatiu es complementava amb el treball en equip, analitzant a fons temes d’interès municipal i generar documents per difondre entre el veïnat, com l'Informe "Quins Sous" sobre l'evolució dels sous dels governs municipals de Barberà entre els anys 2000-2014, o l'Informe sobre el Pressupost Municipal 2014

En aquesta primera part de l’assemblea també vam tractar el paper i compromís de l’EAB en la coordinació de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i en la Territorial del Vallès Occidental de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP).

La segona part de l’assemblea va tractar les converses que l’EAB ha tingut amb altres espais polítics i iniciatives electorals.

La tercera part va tractar el posicionament de l’EAB respecte les properes eleccions on es va compartir el procés que s’ha seguit per formalitzar la tasca que l’EAB ha anat jugant des de fa temps, des del municipalisme barberenc, en el reforçament de la unitat popular al Vallès Occidental i als Països Catalans, que suposarà que l’EAB passi a anomenar-se EAB-CUP. Al mateix temps, es va remarcar que l’EAB desenvolupa una tasca quotidiana des de fa anys amb la intenció, entre d’altres objectius polítics institucionals i no institucionals, de presentar-se a les eleccions municipals amb una candidatura de ruptura, guanyadora i il·lusionant. En aquest sentit, es considera que el paper polític de l’EAB suma i continua essent una aposta política útil i necessària a la ciutat i genuïnament barberenca. Finalment es va compartir i debatre al voltant de les dues úniques opcions electorals que es valoren per la nostra part per presentar una candidatura de ruptura, guanyadora i il·lusionant: fer-ho com EAB-CUP o configurar-la a partir de la participació de l’EAB-CUP, l’assemblea local de Procés Constituent i el cercle de Podemos de Barberà, una opció en la recta final de la seva definició, des del reconeixement mutu i donant valor a la identitat i autonomia política de cadascun dels tres espais, sumant en benefici de la política local i de la ciutat, i fent possible un nou ajuntament al servei de les necessitats i la participació del conjunt del poble de Barberà. Es tractaria, doncs d’una opció que entenem que pot mobilitzar d’una forma molt positiva, constructiva i massiva al veïnat de Barberà, generant il·lusió i esdevenint una clara opció de govern municipal amb companys i companyes amb les mans netes i que faran net de la mala política, la corrupció i el lucre personal i mafiós d'una minoria, tornant l’Ajuntament a les mans de tots i totes les barberenques.

La quarta i darrera part va tractar el calendari més immediat, on al treball polític que ja es desenvolupa des del carrer, sumant en altres espais i impulsant iniciatives informatives i de participació, es sumaran dinàmiques concretes per a les eleccions, amb assemblees obertes, jornades de treball i accions informatives i de sensibilització i difusió al carrer.

Us animem i fem una crida als i a les veïnes que s’identifiquin i/o simpatitzin amb la tasca realitzada per l’assemblea de l’EAB i amb el projecte polític de l’EAB-CUP (Candidatures Alternatives del Vallès) a participar actívament en un dia a dia que ha de ser compartit. Juntes ho podem tot!!
"L'EAB davant les eleccions municipals" nota sobre l'assemblea oberta del passat dissabte 7F "L'EAB davant les eleccions municipals" nota sobre l'assemblea oberta del passat dissabte 7F Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 19:06:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates