L'ALCALDESSA DE BARBERÀ, ANA DEL FRAGO, MENYSPREA EL PLE MUNICIPAL


Ana del Frago respon en genèric a l’EAB dient que ja s’han fet dues sessions informatives (sobre l'ARE l’Estació i pressupostos municipals) i que allà era el lloc per fer les preguntes i per obtenir les respostes. Aquesta és la forma que té d’entendre els plens municipals? Així entén la participació?

Doncs sí, aquesta va ser la resposta. Ja van tres plens municipals i encara no sabem res de les preguntes que es van fer sobre el “Cas Xavi”; encara no sabem res de les preguntes sobre els sous que cobren els regidors i regidores de l’equip de govern o sobre les hores extres i per combatre l’absentisme entre el funcionariat municipal; encara no sabem res de les preguntes sobre l’ARE; encara no sabem res sobre les preguntes sobre participació; encara no sabem res sobre les preguntes del vials perimetrals al Parc Central o sobre la reconversió del Parc Central en parc firal o sobre la via Interpolar.

Ara resulta que el lloc per fer les preguntes són en sessions informatives que es munten un cop ja estan més que definits els projectes i no al ple, que és el lloc on s’han presentat aquestes preguntes. L’EAB en aquelles sessions informatives de finals de gener i principis de febrer va preguntar, va fer algunes preguntes, però l’obligació del govern municipal en el ple municipal es respondre a les preguntes que s’ha formulat des de partits polítics, entitats i veïnat de la ciutat. I, per cert, l’EAB no només ha preguntat sobre l’ARE o els pressupostos municipals, encara hi ha molts temes en què s’ha imposat el silenci des del govern municipal, un silenci que dóna més força al que plantegem i diem.

En tot cas, Ana del Frago i el seu equip de govern (PSC i EUiA) són els qui posen de manifest la forma que tenen d’entendre la democràcia en una escala municipal: marejar la perdiu, respondre en genèric i no voler entrar en el fons de les qüestions i temes plantejats des del veïnat. En aquest darrer ple l’EAB demanava a l’Alcaldessa, en una de les seves preguntes, que si estàvem mentint sobre el tema de l’ARE que ho digués. Però ha preferit tirar pilotes fora perquè si una cosa sap ella i tot el seu equip de govern és que no mentim, que les nostres al·legacions i les nostres preguntes s’han formulat sempre en base als mateixos documents que tant el govern municipal com la Generalitat ha redactat i presentat, com fem amb la resta de temes plantejats. El que passa que a Barberà els dirigents del PSC estan mal acostumats a què el veïnat no es mobilitzi, a què tothom assenteixi, però això ja fa temps que ha canviat i, no ho dubtin, anirà a més. I des de l’EAB ho valorem molt positivament i ens sentim orgulloses i orgullosos d’haver contribuït des del nostre àmbit a aquest canvi de tendència.

Sobre els temes concrets que es van plantejar en el ple municipal d’ahir (ARE i Parc Central) només afegirem que el tema de l’ARE el temps, i aviat, posarà a tothom al seu lloc, malgrat que això suposi que es continuï especulant i densificant a costa de sòl municipal i es continuï precaritzant l’accés de l’habitatge per a la població de Barberà que més ho necessita. Des de l’EAB en els propers dies seguirem informant sobre aquest tema on esperem que tothom tingui clar quin ha estat el paper que ha jugat el govern municipal. Sobre el tema del Parc Central, l’Alcaldessa va dir que no tenen res a veure les obres del Vial Perimetral amb la Interpolar i que tots els afectats per les expropiacions estan degudament informats. Que els vials perimetrals no són el mateix que la Interpolar això ja ho sabem des de l’EAB (vam fer una nota de premsa sobre el tema), el problema és que l’Alcaldessa no es mira i no vol respondre a les qüestions que li plantegem, perquè eren unes altres. Els vials perimetrals inicien les obres de transformació del Parc Central en parc firal i totes aquestes obres estan en consonància (o es fan tenint en compte) la Via Interpolar. S’ha informat? S’ha debatut? Doncs, de moment: no, però ells ja tenen les màquines en marxa. I sobre el tema dels afectats tornem a insistir que en algunes de les cases afectades viu gent gran que ha fet la seva vida allà i els diners no paguem ni sentiments, ni records, sense oblidar que des del govern municipal hi hagut una certa desídia sistemàtica per donar tota la informació que es demanava des de les persones afectades.

I no ho dubtin, des de l’EAB continuarem amb la tasca d’informar i sensibilitzar sobre temes municipals i denunciant el despotisme municipal (“tot per al poble però sense el poble”) que aplica el govern municipal a costa d’institucions públiques i col·lectives que són de tots i totes les barberenques. Tothom hauria de tenir respecte per aquestes institucions i és curiós que qui en tingui menys siguin els càrrecs polítics temporals que conformen l’actual govern municipal.
L'ALCALDESSA DE BARBERÀ, ANA DEL FRAGO, MENYSPREA EL PLE MUNICIPAL L'ALCALDESSA DE BARBERÀ, ANA DEL FRAGO, MENYSPREA EL PLE MUNICIPAL Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 0:03:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates