EAB presenta al·legacions i suggeriments al pla urbanístic "La Papallona"

Des de l'Esquerra Alternativa per Barberà (EAB) volem compartir amb totes vosaltres la següent nota de premsa, relativa a la presentació d'al·legacions i suggeriments al pla urbanístic "La Papallona".


L’EAB PRESENTA AL•LEGACIONS I SUGGERIMENTS AL PLA URBANÍSTIC “LA PAPALLONA”


L’EAB considera molt preocupant, davant la situació social i econòmica actual i tenint molt present els seus orígens, que l’actual govern municipal (PSC-CIU) no faci autocrítica i no aposti per un canvi de model en matèria urbanística i d’habitatge.


Al mateix, l’EAB considera molt greu la manca d’informació pública, on no ha existit ni el més mínim gest ni voluntat de presentar el projecte i explicar-ho al veïnat de la ciutat, a més de no donar-se compliment a requeriments legals en matèria de publicitat i informació pública.


Aquestes serien les dues idees bàsiques per les quals hem decidit presentar al•legacions i suggeriments al pla urbanístic “La Papallona”. Us animem a llegir amb atenció tot el document que hem presentat i us encoratjament a difondre-ho i ser actius i actives en els temes d’interès col•lectiu i municipal per tal de fer possible un vertader canvi social i de forma de fer política a Barberà. En tot cas, no volem deixar passar l’oportunitat per demanar-vos que reflexioneu a l’entorn d’aquesta pregunta: és legítim i ètic que, a dia d’avui i tal com estan les coses, es vulgui tirar endavant un pla urbanístic que té el seu origen en una etapa nefasta en matèria urbanística i d’habitatge (responsabilitat d’unes poques persones), i per la qual ara estem pagant les conseqüències totes? Aprofitem la nota de premsa per passar-vos de forma resumida part de les al•legacions, les que fan referència a una primera part del document on hem volgut començar per presentar propostes en forma de suggeriments.


- Suggerim [...] que el projecte PMU “La Papallona” sigui retirat o suspès i s’obri un vertader període d’informació, reflexió i debat que defineixi amb millors garanties, [...] l’Ajuntament de Barberà compta amb els instruments legals i necessaris per fer-ho possible [...].


- Suggerim [...] que siguin aturats i suspesos plans urbanístics i d’habitatge que es vulguin executar en l’actualitat i que tenen el seu origen en els darrers 10 anys, per tal de redefinir-los i adaptar-los a la realitat actual i a les necessitats de la ciutat i a una nova política pública i municipal de sòl i habitatge [...].


- Suggerim [...] que el sòl de titularitat estrictament pública i municipal en el sector de “La Papallona”, resultant de dos processos d’expropiació, sigui aprofitat per iniciar una patrimonialització municipal de sòl i d’habitatge [...].


- Suggerim [...], i posant de manifest que a la ciutat, avui per avui, hi ha greus mancances per cobrir en matèria d’equipaments i serveis públics, que l’Ajuntament reorienti els seus esforços en aquests àmbits i retiri, per redefinir-lo, el PMU “La Papallona.


Per acabar, no volem passar per alt que en el Ple Municipal d’1 de gener de 2005, tots els grups municipals del moment (PSC-EUIA-ICV governant i PCPB, CIU, PP i ERC a l’oposició) van tenir informació sobre el procés del projecte, la que fa referència a l’expropiació a les propietàries Rosa i Montserrat Serrabassa, i van votar tots a favor. La informació, com sempre, es va quedar entre les parets de l’Ajuntament sense sortir a la llum pública, que significaria presentar-ho i explicar-ho al veïnat. I en tot aquest temps, els responsables polítics d’urbanisme (destacant la figura d’Antonio Báez) han encapçalat unes negociacions amb agents privats sense donar cap tipus d’informació pública al respecte fins al moment, de nou, com sempre. I la resta de grups municipals al ple tampoc han dit res públicament al respecte, arribant-se fins al sarcasme dels representants del PP que encara tenen la barra de parlar, ara, “d’opacitat” quan van tenir informació als seus nassos. Opacitat és la que ha patit la població de Barberà, que en cap moment ha tingut informació de cap tipus i sense poder intervenir en una qüestió pública com hauria de ser l’urbanisme municipal. Aquesta és l’opacitat que l’EAB denúncia i contra la qual porta temps lluitant i seguirà lluitant fins acabar amb aquestes pràctiques. Ara ho fem sense tenir, per molt poc, representació al ple, però no dubtem que en el futur hi serem i no votarem els punts de l’ordre del dia per callar i silenciar, sinó per posar la informació i la política municipal en mans del conjunt de la població de Barberà del Vallès, com hauria de ser i com fem ara des del carrer.

EAB presenta al·legacions i suggeriments al pla urbanístic "La Papallona" EAB presenta al·legacions i suggeriments al pla urbanístic "La Papallona" Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 10:30:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates