"QUINS SOUS?" 19 de juliol, 12h Plaça de la Vila roda de premsa i assemblea informativa

QUINS SOUS? 
Coneixes l’evolució dels sous públics dels governs municipals de l’Ajuntament de Barberà del Vallès?
19 de juliol, 12h Plaça de la Vila roda de premsa i assemblea informativa

#DietesoSous, a dia d’avui encara no sabem què cobra l’Alcaldessa del nostre Ajuntament pel càrrec (temporal) que ostenta. Informar sobre això hauria de ser un acte de responsabilitat democràtica i de transparència que ni en l’etapa Robles ni en l’etapa Del Frago s’ha posat en pràctica.
Des de l’any 2007 l’EAB ha contribuït a fer públics projectes, dades i informacions d’interès municipal que es mantenien i es mantenen en l’absoluta opacitat per part dels diferents governs municipals de la nostra ciutat. I en aquesta línia vam engegar fa uns mesos un treball assembleari i en equip que vol analitzar el funcionament dels diferents governs municipals perquè, com hem dit sempre, han segrestat en favor d’una minoria (es digui oligarquia local o casta local) un instrument d’intervenció pública, comunitàtia i col·lectiva com és un Ajuntament. I amb això no només informem sinó que també posem de manifest que l’EAB contribueix a un altre model polític i de ciutat, que tenim un altre model polític i de ciutat, on informar i ser transparent és per nosaltres el més bàsic, i el que fem estant fora de l’Ajuntament i el que farem quan estiguem allà, seguint al carrer i posant al servei dels interessos públics i col·lectius de Barberà el nostre ajuntament. 

Vam començar treballant el Pressupost Municipal, fent-lo públic íntegrament (com no han fet mai els respectius governs municipals, que haurien de ser els responsables de fer-ho), sense oblidar que des de l’any 2007 l’assemblea de l’EAB ha anat presentant, des del carrer, al·legacions i propostes en aquesta matèria. La publicació íntegra del PM va anar acompanyada d’un interessant informe on explicàvem què és el PM, analitzàvem la seva evolució, entràvem a analitzar aspectes relacionats amb el Deute Municipal i presentàvem unes mínimes propostes.

Ara, donant continuïtat a aquesta tasca, compartirem totes les dades oficials relacionades amb els sous públics que s’han assignat els diferents governs municipals de Barberà del Vallès entre els anys 2000-2014, informació a la que també s’afegiran els càrrecs de confiança i les composicions canviants de les estructures de govern. Aquest acte tindrà lloc el proper dissabte 19 de juliol, a partir de les 12h, a la Plaça de la Vila. Serà un acte dividit en dues parts: la primera, explicarem com s’ha fet tot el procés de consulta i recerca de dades oficials; i, la segona, entrarem en detall en les dades i en l’anàlisi que hem fet des de l’assemblea de l’EAB.

Insistim, no és una tasca que haguem de fer la gent de l’EAB, sinó que totes aquestes informacions haurien d’haver estat públiques i d’accés àgil i ràpid des de sempre. Ho fem per responsabilitat democràtica i transparència, perquè així som, així ens comprometem en el nostre Codi Ètic i així farem quan #FemForaLaCasta també del nostre Ajuntament.

Per últim, tenim clar que això que fem no és una tasca que haguem de fer soles, per això us animem a actuar políticament com fem des de l’assemblea de l’EAB. Nosaltres estarem encantades de compartir consells, informacions i experiència. I si us animeu, també us encoratgem a sumar i reforçar espais polítics municipalistes com el de l’EAB que va néixer amb l’objectiu de contribuir a processos d’Unitat Popular a la nostra ciutat. Processos que, indefugiblement, passen per fer fora del nostre ajuntament a l’oligarquia local, representada pel ‘roblisme’ i la seva continuïtat a través del ‘fraguisme’, i consolidar un procés de municipalisme constituent a Barberà que, en definitiva, retorni el nostre ajuntament a les mans del seu poble, estigui a les mans dels seus veïns i veïnes.

Gaudim de la Festa Major!

A Barberà també #FemForaLaCasta

Assemblea de l’EAB
4 de juliol de 2014
"QUINS SOUS?" 19 de juliol, 12h Plaça de la Vila roda de premsa i assemblea informativa "QUINS SOUS?" 19 de juliol, 12h Plaça de la Vila roda de premsa i assemblea informativa Reviewed by Esquerra Alternativa per Barberà - Candidatura d'Unitat Popular on 10:08:00 Rating: 5

Cap comentari:

Sora Templates